/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Fusion 5

Scanpan Fusion 5 är Scanpans populära serie som fått sitt namn efter de fem lagren produkterna består av. Scanpan vet vad de gör, och Fusion 5 är inget undantag. Liksom de andra serierna från Scanpan är Fusion 5 stilren, hållbar och pålitlig. Scanpan vinner ofta priser för sina stekpannor och kastrullen från Fusion 5 har utsetts till bäst i test av Aftonbladet år 2017. 
Fusion 5
Fusion 5
Oavsett om det är en sauteuse, stekpanna, gryta, kastrull, långpanna eller traktörpanna du är på jakt efter kommer du att hitta det i serien Scanpan Fusion 5. Extra uppskattade är stekpannan med lock och sauteusen med lock. Är du redan en entusiastisk användare av Scanpan erbjuder Fusion 5 också ett kastrullset, som täcker så gott som alla behov i köket.

Vad utmärker Scanpan Fusion 5?

Produkterna från Fusion 5 är unikt uppbyggda av fem lager av olika stål och aluminium. Materialen i de fem lagren är noggrant utvalda och skapar en unik produkt som har en fantastisk värmefördelning och som tål mycket höga temperaturer. Kärnan är tillverkad av två olika typer av aluminium medan insida och utsida är täckta av stål. Det gör att Fusion 5 är kompatibel också med induktionsspisar och värms upp fort – en vinst för både dig och miljön!

Design och egenskaper

Det kanske mest iögonfallande med Fusion 5 är produkternas högblanka polerade yta i rostfritt stål. Men vid en närmare titt lägger du märke till detaljer som du kommer att ha glädje och nytta av varje dag i ditt kök. Kanten är designad för att undvika jobbigt droppande och spill. Insidan har markeringar för att du lättare ska kunna mäta upp rätt mängd vätska. Produkterna har lock och handtag i stål som håller sig kalla länge för att du inte ska bränna dig. 
Dessutom tål produkterna både diskmaskin och upp till 260 grader varm ugn. Självklart fungerar de med alla typer av spisar.  

Sauteuse eller traktörpanna?

Sauteuse, traktörpanna, kastrull eller stekpanna? Scanpan Fusion 5 har det du söker. Men vad är egentligen skillnaden mellan en traktörpanna och sauteuse? Vi har tagit tillfället i akt att reda ut skillnaden mellan dem.

Sauteuse

Föga förvånande kommer namnet sauteuse, som betyder att skaka eller studsa, från franskan. När man sauterar bryner man något snabbt, ungefär som när man wokar. En sauteuse liknar med sina runda kanter en wokpanna, och fungerar ungefär som en blandning mellan kastrull och wokpanna. I sauteusen kan du både koka sås och bryna grönsaker eller kött i, eller varför inte både och? 

Traktörpanna

Traktörpannan i sin tur är den perfekta blandningen mellan en stekpanna och en kastrull. Den största skillnaden mellan en sauteuse och en traktörpanna är utseendet. Traktörpannan är kantigare medan sauteusen är rundare. Funktionerna är väldigt lika varandra och du kan både bryna och koka upp en sås också i traktörpannan. 

Scanpan

Scanpan är ett av de populäraste varumärkena när det kommer till kastruller och stekpannor. Sedan grundandet i Århus, Danmark, år 1956 har Scanpan växt och blivit populära i både restaurangkök och hos hemmakockar.