Allt till hemmakocken

Allt till hemmakocken
Allt till hemmakocken
Glad hemmakock eller ambitiös matlagningsnörd? Oavsett så hittar du här produkterna som tar din matlagning till nästa nivå. Vill du bemästra det italienska köket, skapa uppläggningar värdiga en stjärnkrog eller exprimentera med emulsioner så är det ofta redskapen som får dig att lyckas. Vad vore väl en pasta som inte slungats i en stekpanna med perfekt rundade kanter, en pizza som bakats utan stenen som skapar oemotståndligt krisp eller potatisgratängen där skivorna inte mandolinats lövtunna?
Inspireras, utvecklas och njut av dina mästerverk i köket! 

Heta stekpannor

Stekpannan är ett av de absolut vanligaste redskapen i köket och används nästan dagligen. Vårt tips är att satsa på hållbara material som tåls att användas dag ut och dag in, till vardag och till fest.

Vassa knivar

En vass kniv är hela skillnaden för matlagningsglädjen. Att stå med en slö kniv och mosa en tomat är helt enkelt inte roligt! Den absolut vanligaste kniven i köken är kockkniven. Den har ett brett blad och är något svängd längst eggen för att klara av att hacka, tärna och skära de flesta råvaror.

En stabil bas

Skärbrädan är i mångt och mycket grunden i matlagningen. Med en större skärbräda i trä får du en stabil grund att jobba på, medan en lättdiskad version i plast kompletterar fint när du ska skära i till exempel fisk eller kyckling.

Pizza & Pasta

Ett kul projekt att börja med för att ta sig till nästa nivå i köket är att göra egen pasta och pizza. Enklare än vad man kan tro - mycket godare än färdigköpt! Varför inte samla ett par vänner eller familjen och laga maten tillsammans?

Ta det till nästa nivå

När du har alla basprodukterna på plats, då är det dags att ta det till nästa nivå. Har du testat t.ex. sous vide, rökpistol eller gräddsifonen? Garanterad wow-faktor hos gästerna!

Ta hand om dina prylar

Eftersom vi pratar om kökets viktigaste hjälpmedel, så är det såklart viktigt att de behandlas så också. Gör det till en vana att dra några drag med brynet innan du går loss med kniven, olja in skärbrädan regelbundet och förvara dina prylar på rätt sätt.

Testa nya smaker!

När du har produkterna på plats är det dags att ge dig ut på matglada äventyr. Här kommer några tips på kul projekt att börja med!

Rökt glass
Rökt glass
Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter
Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter
Gjutjärnsbröd
Gjutjärnsbröd
Spenatpasta med brynt smör, sparris, pistagenötter och chèvre
Spenatpasta med brynt smör, sparris, pistagenötter och chèvre