/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ankarsrum x Hela Sverige bakar

I år får vi se en designklassiker i TV, då den svenska köksmaskinen Ankarsrum Assistent Original tar plats som stolt sponsor i TV4:s tittarsuccé Hela Sverige bakar. Köksmaskinen finns i 14 olika färger - baka med Hela Sveriges bakmaskin du med!

Svensktillverkad sedan 1940

Ankarsrum Assistent Original är en svensktillverkad multifunktionell köksmaskin. Från bolagets start 1940 har köksmaskinen tillverkats och monterats för hand i Småland och säljs idag till över 30 länder. Köksassistenten har många användningsområden, lång livslängd, innovativa lösningar, stark motor och snygg design. Något som också är unikt för köksassistenten är kompatibiliteten mellan olika årsmodeller.
Köksassistenten utvecklades under Electrolux av industridesigner Alvar Lenning och ägs idag av Ankarsrum Kitchen AB, ett bolag i koncernen Ankarsrum Industries. Företaget har sin bas i den lilla bruksorten Ankarsrum i Småland och det som gör företaget speciellt är att man fokuserar på en produkt – Ankarsrum Assistent Original, vilket gör att man lyckas hålla en mycket hög kvalitet både vid tillverkningen och distributionen.

Internationellt uppmärksammad

Ankarsrum Assistent Original har vunnit bäst-i-test flera gånger och är en ständigt aktuell klassiker. 2018 vann köksassistenten till exempel det mycket åtråvärda priset “Best of the Best – Kitchen Innovation of the Year 2018” på Kitchen Innovation Awards. Den hållbara köksassistenten imponerade med sina innovativa lösningar, sin funktionalitet och snygga design. Ankarsrum Assistent Original har också premierats i olika kategorier på Plus X Award, ett stort innovationspris för teknik och livsstil.

Olivgrön - en unik färg hos utvalda återförsäljare

Sedan våren 2022 är Cervera en av få utvalda återförsäljare som säljer Ankarsrum Assistent Original i den trendiga färgen olivgrönt. Köksmaskinen har en matt finish och är lika kraftfull och funktionell som en snygg inredningsdetalj i köket. Köksmaskinen i färgen olivgrönt finns att köpa online på cervera.se och i utvalda Cervera-butiker.

En maskin - oändliga möjligheter

Ankarsrum Assistent Original kan kompletteras med en mängd olika tillbehör och förutom att baka kan du nu också till exempel mala, mixa, pressa, riva och till och med spritsa. köksmaskinen är alltså både en bakmaskin och en matberedare. Med olika tillbehör kan du till exempel få en köttkvarn för att kunna göra egen korv, du kan fixa din egen juice eller mixa en smoothie, riva ost till gratängen eller varför inte imponera på gästerna med hemmagjord pasta som fettuccine och färska lasagneplattor.

Sockerkaka med citron

Ingredienser sockerkaka:
 • 210 g mjöl (tipo 00)
 • 1 tsk bakpulver
 • ½ tsk bikarbonat
 • 3 msk. vallmofrö (27 gram)
 • 125 gram smör, rumstemperatur
 • 3 ägg
 • 225 g socker
 • 3-4 msk apelsinjuice
 • Zest från två medelstora tvättade ekologiska citroner
 • 100 ml Grekisk yoghurt

Citronglasyr:
 • 200 g florsocker
 • 2-3 msk citronjuice
Gör så här:
1. Sätt på ugnen till 175°C.
2. Montera assistenten med vispskål och ballongvispar.
3. Vispa smör och socker på låg hasighet.
4. Tillsätt ett ägg i taget.
5. I en separat skål, blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vallmofrön.
6. Tillsätt mjölet och blanda på den lägsta hastigehten.
7. Tillsätt yoghurten, apelsinjuicen och citronzest.
8. Häll smeten i en smörad och mjölad form (ca 23 cm I diameter och som får innehålla max 2,4 liter).
9. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och låt den stå i ca 35-40 minuter (kontrollera med en pinne om den är gräddad) och låt den sedan svalna på ett galler (ta ut den från formen efter 10 min).
10. När kakan svalnat, blanda ihop florsockret med citronsaften och ringla över kakan.