/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Baka i silikonformar

Baka i silikonformar och låt din kreativitet blomstra med dekorationer av ätbara blommor. Denna kombination förvandlar varje bakverk till ett blomstrande mästerverk. Silikonformarnas flexibilitet och non-stick-egenskaper garanterar perfekta resultat varje gång, och med ätbara blommor som dekoration blir dina skapelser en hyllning till vårens spirande skönhet.
Baka i silikonformar
Baka i silikonformar

Skapa fluffiga desserter med silikonformar

Att baka i silikonformar har blivit en trend inom bakning, särskilt när våren närmar sig och köken fylls med doften av nybakat. Dessa mångsidiga formar erbjuder en rad fördelar som gör bakningen enklare och roligare. Silikonformar kräver sällan någon smörjning, vilket innebär att dina bakverk glider ur formen utan ansträngning, perfekt när du siktar på att skapa den där perfekt fluffiga kakan. Dessutom tål silikonformar både höga och låga temperaturer, vilket gör dem idealiska för en mängd olika bakverk, till och med frysta desserter. När lusten för bakning infinner sig denna blomstrande säsong, kan silikonformar vara den perfekta kompanjonen för att förenkla processen och lägga till en touch av glädje i skapandet av dina bakverk.

Blomstrande desserter

Baka med ätbara blommor och låt dina blomstrande bakverk bli säsongens höjdpunkt. Med vårens primörer och ett urval av vackra, ätbara blommor kan du förvandla dina redan delikata och fluffiga desserter till verkliga konstverk. Denna trend, som växer sig allt starkare, införlivar naturens skönhet i dina bakverk. Genom att dekorera kakor, cupcakes och andra sötsaker med ätbara blommor, tillför du en visuell dimension och subtila smaknyanser som kompletterar den fluffiga dessert skapelsens söthet. Att inkludera ätbara blommor i bakningen är inte bara ett sätt att imponera på gästerna, det är också ett härligt sätt att välkomna våren och dess primörer in i köket. Låt din kreativitet blomstra och dina bakverk spegla den frodiga skönhet som omger oss under våren.
Morotskaka muffins med brynt smör färskost icing
Recept av Johanna Cryer

Morotskaka muffins:
2 ägg
150 g socker
1 ¾ dl neutral olja
130 g mjöl
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
Nypa salt
300 g riven morot

Brynt smör färskost icing:
150 g brynt smör kyllskåpskall
200 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker / florsocker
Limezest att toppa med
Gör så här:

1. Bryn smöret genom att koka smöret på medium värme i en liten kastrull. Tar ungefär 5 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen.
2. Sätt ugnen på 175 c.
3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med en elvisp.
4. Vänd oljan i äggsmeten med en slickepott.
5. Vänd ner de rivna morötterna.
6. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
7. Sikta de torra ingredienserna i äggblandningen och vänd med en slickepott.
8. Häll smeten i muffinsformar ¾ av formen. Baka i 15-18 minuter.

Brynt smör frosting:
1. Vispa kylt brynt smör riktigt pösigt.
2. Blanda i färskost, vaniljsocker och sockr och fortsätta vispa.
3. När muffinsen har svalnat, toppa frostingen med en spritspåse eller sked och zesta lite lime ovanpå.
4. Dekorera med ätbara blommor.

Vilka blommor är ätbara?

Ätbara blommor adderar en lekfull och färgstark touch till allt från eleganta bakverk till sommarens svalkande drinkar. Utforska dessa naturliga delikatesser och låt dem inspirera till kreativa och visuellt tilltalande rätter. Här hittar du en lista på några ätbara blommor.
OBS! Ät aldrig blommor som är besprutade (exempelvis snittblommor), växer nära vägkanten eller blommor som du är osäker på - eftersom dessa kan vara giftiga.
  • Fläderblom
  • Lavendel
  • Viol
  • Pensé
  • Harsyra
  • Gräslöksblomma
  • Ros (Inte snittblommor)
  • Syrén
  • Ringblomma