Villkor

Helgfrukost med Cervera

Helgfrukost med Cervera
Av | 16 februari 2017

Helgfrukosten är nästintill helig för många! Då har vi tid att efter en stressig vecka sätta oss tillsammans och njuta av någonting extra gott. Tillsammans med Cassandra Lundgren kommer vi under året att varannan vecka dela med oss av fantastiska recept som både är snabba och enkla – men garanterade succéer på frukostbordet!

Vi önskar alla en riktigt härlig helgfrukost! 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en deg.
3. Kavla degen med lite mjöl över ett bakplåtspapper.
4. Bred ut tomatsås på bottnarna och strö över mozzarella-ost.
5. Kläck ägg, skiva champinjoner och strö över kapris och rödlök.
6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
7. Toppa med färsk avokado och strö över bladspenat och rucola.

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Riv rödbetorna. Mortla valnötterna.
3. Blanda samman alla torra ingredienser.
4. Blanda ner rivna rödbetor, filmjölk och smält smör.
5. Häll över den kladdiga smeten i form.
6. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills brödet blivit genomgräddat.

Rödbetsröra med pepparrot:
100 g färskost
1 riven rödbeta
1 msk pepparrotsvisp

Blanda ihop och servera tillsammans med rödbetsbrödet.

Film med receptet hittar du här!

Produkter

 

 


Om Cassandra Lundgren

Cassandra är en matglad inredningsnörd och livsnjutare som skulle kunna leva på frukost och nybryggt kaffe. Hon arbetar som journalist och har tidigare varit deltagare i Hela Sverige Bakar. 

Här bjuder hon på sina bästa frukostrecept (efter säsong) som uppmanar och inspirerar till en härligare helg – utan en massa köksstök och onödigt många ingredienser. 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies