Villkor

Helgfrukost med Cervera

Helgfrukost med Cervera
Av | 16 februari 2017

Helgfrukosten är nästintill helig för många! Då har vi tid att efter en stressig vecka sätta oss tillsammans och njuta av någonting extra gott. Tillsammans med Cassandra Lundgren kommer vi under året att varannan vecka dela med oss av fantastiska recept som både är snabba och enkla – men garanterade succéer på frukostbordet!

Vi önskar alla en riktigt härlig helgfrukost! 

Lantbröd med pesto på brännässlor 

Lantbröd kan vara världens godaste bröd och faktum är att det också kan kvala in som ett av de enklaste att göra. Det tar så klart lite tid men sköter mestadels sig självt under jäsningen och i ugnen då du får tid för annat. Här toppar vi det grillade lantbrödet med en av sommarsäsongens godaste råvaror, pesto på brännässlor.

Sommarens lyxigaste frukost består av risplättar med salt kolasås och bubbliga mimosadrinkar

Inte nog med att dessa godingar är glutenfria så är de galet goda och har precis samma konsistens som ”vanliga” pannkaksplättar. Servera med en varm och salt kolasås fullproppad med valnötter och toppa med sommarens bär. Har ni en anledning att fira? Skölj ner lyxfrukosten med svalkande mimosadrinkar.  

Grillad baguette med bakad brie, glaserade jordgubbar och balsamico

Det finns ingenting som slår nygrillat eller hur? Och faktum är att grillen bör användas till mer än fredagsbiffen eller burgaren. En varm, krispig frukostbaguette med bakad brie är klar på några minuter och går att toppa med det du gillar (eller har hemma). En smakkombination att testa är med lime och honungsglaserade jordgubbar, färsk chili, valnötter och balsamico. 

Grön och matig supersmoothie serverad med skivad frukt och färska bär

Ibland vill man starta dagen lätt men samtidigt bli mätt och viktigast av allt, fylld med energi. För dessa dagar passar den här gröna supersmoothien perfekt då den både är god, nyttig och näringsrik. Servera med mängder av färsk frukt och säsongens bär.  Glöm inte en välfylld kanna kaffe. 

Fler goda frukostrecept från Cassandra hittar du här:

Smördegsbakelser
Rödbetsbröd med valnötter
Turbotekakor på 10 minuter
Chokladscones med kaffesmak
Glutenfritt fröknäcke
Frukostpizza med ägg och avokado

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies