Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Rödbetsbröd med valnötter

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 msk bakpulver
100 g smör
100 g rårivna rödbetor
1 dl mortlade valnötter
3 dl filmjölk

Rödbetsbröd med valnötter

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 250 grader. 
2. Riv rödbetorna. Mortla valnötterna. 
3. Blanda samman alla torra ingredienser.
4. Blanda ner rivna rödbetor, filmjölk och smält smör. 
5. Häll över den kladdiga smeten i form. 
6. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills brödet blivit genomgräddat. 

Rödbetsröra med pepparrot:
100 g färskost 
1 riven rödbeta 
1 msk pepparrotsvisp 

Blanda ihop och servera tillsammans med rödbetsbrödet.

Film med receptet hittar du här!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Rödbetsbröd med valnötter

5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 msk bakpulver
100 g smör
100 g rårivna rödbetor
1 dl mortlade valnötter
3 dl filmjölk

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/helgfrukost-med-cervera/600x600_rodbetsbrod-med-valnotter.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies