Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 msk bakpulver
100 g smör
100 g rårivna rödbetor
1 dl mortlade valnötter
3 dl filmjölk
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Riv rödbetorna. Mortla valnötterna.
3. Blanda samman alla torra ingredienser.
4. Blanda ner rivna rödbetor, filmjölk och smält smör.
5. Häll över den kladdiga smeten i form.
6. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills brödet blivit genomgräddat.
Rödbetsröra med pepparrot:
100 g färskost
1 riven rödbeta
1 msk pepparrotsvisp
Blanda ihop och servera tillsammans med rödbetsbrödet.
Film med receptet hittar du här!
Lämna recension
Rödbetsbröd med valnötter
5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 msk bakpulver
100 g smör
100 g rårivna rödbetor
1 dl mortlade valnötter
3 dl filmjölk