Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Risplättar med salt kolasås

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

Inte nog med att dessa godingar är glutenfria så är de galet goda och har precis samma konsistens som ”vanliga” pannkaksplättar. Servera med en varm och salt kolasås fullproppad med valnötter och toppa med sommarens bär. 

Risplättar
4 ägg
4 dl nötmjölk
2,5 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1 krm tsk salt
1 tsk äkta vaniljpulver
Kokosolja eller smör att steka i. 

Salt kolasås med valnötter
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl grädde
2 krm havssalt
2 krm vaniljpulver
1 dl mortlade valnötter 

Risplättar med salt kolasås

Instruktioner

Risplättar 
1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
2. Vispa ner ett ägg i taget i mjölken och rör sedan ner i bunken.
3. Stek i kokosolja eller smör på medelstark värme tills plättarna fått fin färg. 

Salt kolasås med valnötter 
1. Blanda samman alla ingredienser utom nötterna och koka i kastrull på medelstark värme i ca 10-15 minuter.
2. Mortla valnötterna och rör ner i kastrullen efter ca 10 minuter.

Servera direkt på plättarna och njut som de är eller toppa med färska bär. 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Risplättar med salt kolasås

Inte nog med att dessa godingar är glutenfria så är de galet goda och har precis samma konsistens som ”vanliga” pannkaksplättar. Servera med en varm och salt kolasås fullproppad med valnötter och toppa med sommarens bär. 

Risplättar
4 ägg
4 dl nötmjölk
2,5 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1 krm tsk salt
1 tsk äkta vaniljpulver
Kokosolja eller smör att steka i. 

Salt kolasås med valnötter
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl grädde
2 krm havssalt
2 krm vaniljpulver
1 dl mortlade valnötter 

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/helgfrukost-med-cervera/600x600_risplattar-med-kolasas.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies