/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Laga kinesiskt tillsammans med Jimmy Guo!

Laga kinesiskt tillsammans med Jimmy Guo!
Laga kinesiskt tillsammans med Jimmy Guo!
Jimmy Guo, en av Sveriges mest spännande kockar just nu, känner vi igen från tv och har i dagarna precis släppt sin allra första kokbok ”Mitt kinesiska skafferi”. Nu kan du köpa den hos oss på Cervera, både online och i våra butiker! Det är den perfekta handboken för dig som vill bekanta dig med det 400 000-åriga kinesiska köket och upptäcka nya och spännande smaker från Fjärran Östern. För att inte tala om att den är den perfekt presenten till någon, kanske säkra som julklapp till matlagningsentusiasten redan nu!
I samband med sitt boksläpp på Cervera har Jimmy delat fyra av sina favoritrecept, välkommen att upptäcka dem här!

Dumplings - 韭菜餃子 Jiǔcài jiǎozi

"Nästan varje matkultur har sin egen version av ett degknyte – och jag tror att det finns något speciellt med just omsorgen som alltid ligger bakom. Mat som lagas med kärlek smakar alltid gott och matälskare världen över känner en särskild sentimentalitet för mormors kroppkakor, nonnas ravioli eller babushkas pierogi. För mig finns inget som smakar så mycket barndom som dessa jiaozi fyllda med fläsk och kinesisk gräslök. Denna deg funkar lika bra att steka, koka och ångas, personligen föredrar jag alltid de stekta med sitt gyllenbruna krisp."
Hela receptet hittar du här.

Ångad hel fisk med svarta bönor - 清蒸豆豉魚 Qīngzhēng dòuchǐ yú

"Att servera en hel fisk är något av det bossigaste man kan göra som middagsvärd. Egentligen är det inte särskilt svårt, men det kommer garanterat att se otroligt imponerande ut. Den största utmaningen är att hitta ett sätt att ångkoka fisken på. Har man ångfunktion på sin ugn är det enkelt. Men det går också bra att dela fisken på mitten så att den får plats i två bambukorgar staplade på varandra. Pussla bara varsamt ihop fisken innan servering och täck skarven med garnityret. Eller så gör du bara receptet med fiskfiléer och justerar koktiden därefter. Hur man än gör så är det här ett otroligt gott sätt att äta fisk på. Till detta recept rekommenderas fisk med vitt kött såsom uer, sea bass, guldsparid eller gös. Be gärna din fiskhandlare att fjälla och plocka ur fisken så slipper du göra det hemma."
Hela receptet hittar du här.

Chongqing chicken - 辣子鸡 Là zi jī

"Trots den nästan absurda mängden chili så är denna ikoniska rätt från Chongqing inte alls så stark som den ser ut. Här används den torkade chilin främst för att ge oljan en ljuvligt rostad arom och den tillför faktiskt bara väldigt lite hetta. Därför rekommenderas att man använder chili av typen er jing tiao eller facing heaven. Hettan får man istället genom att krydda på med thai chiliflakes, där väljer man såklart själv hur mycket man tar. Även här gå det att göra rätten vegetarisk genom att helt enkelt byta ut kycklingen mot blomkål."
Hela receptet hittar du här.

Eight treasure rice - 八宝饭 Bā bǎo fàn

"Desserter är inte riktigt en grej i det kinesiska köket, då man oftast äter frukt efter maten. I denna bok är det här det närmsta vi kommer en dessert – men denna rätt brukar faktiskt serveras som en av andra rätter till huvudrätt. Det här är en personlig favorit, det tuggiga riset är ljuvligt med den söta bönpastan och torkade frukterna. Namnet antyder att det bör finnas 8 olika sorters “skatter” i riset, men personligen tycker jag att det nästan är för många för att det ska bli gott. Satsa istället på att välja ut garnityr som kompletterar varandra färg- och texturmässigt."
Hela receptet hittar du här.