/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Länge leve kvalitet!

Länge leve kvalitet!
Länge leve kvalitet!
Gör ett klokt och långsiktigt val när du handlar och välj kvalitetsprodukter som håller över tid. Det tjänar både du och miljön på.
Kvalitet för oss på Cervera innebär genomtänkta och långsiktiga beslut i hela värdekedjan. Ta del av vår resa mot att bli ett ännu hållbarare företag här och lär dig mer om hur vi arbetar med hållbarhet.

Vi på Cervera är redo att anta utmaningen

För oss är vägen framåt och vårt fokus just nu ligger på följande områden:
  • Mäta vårt klimatavtryck i hela vår värdekedja och verksamhet för att aktivt reducera vår klimatpåverkan.
  • Reducera vårt klimatavtryck tillsammans med våra samarbetspartners.
  • Reducera klimatavtrycket på produkterna vi tillverkar genom att använda oss av material och tillverkningsprocesser som har en lägre klimatpåverkan.
  • Använda förnyelsebar el i vår verksamhet, tillverkningsprocessen och våra samarbetspartners värdekedja.
  • Främja och arbeta med mer cirkulära processer.
  • Engagera våra kunder i användning, vård av produkter för att minska sin egen klimatpåverkan.
  • Stötta klimatprojekt och initiativ som aktivt binder eller fångar in koldioxid.

Hej då PFAS - och hej biobaserat!

Hej då PFAS – och hej biobaserat!
På Cervera är vi måna om att produkter vi säljer är säkra att använda och inte innehåller skadliga kemikalier. Därför har vi beslutat att aktivt arbeta med att fasa ut produkter som innehåller PFAS-ämnen. Vår ambition är att fasa ut PFAS till år 2025, vilket är en stor utmaning men genom att vi agerar nu hoppas vi att tillsammans med vår bransch kunna ställa om till PFAS-fritt fram till dess.
I takt med att produkter som innehåller PFAS kontinuerligt pfasas ut ur vårt sortiment så lanserar vi den här våren dessutom våra första egna PFAS-fria bakningsprodukter från vårt eget varumärke Anders Petter. De nya produkterna är tillverkade i kolstål och har en keramisk förstärkt beläggning, som är fri från PFAS-ämnen som PFAO och PTFE, som lämpar sig perfekt för bakning och som dessutom är enkel att rengöra. Serien innehåller springformar, en brödform, en muffinsform samt rektangulära ugnsformar.

Dessutom är det premiär för våra nya köksredskap från Anders Petter som är tillverkade av biobaserad plast samt en kombination av biobaserad plast och rostfritt stål. Den biobaserade plasten består av två olika plaster - handtaget är tillverkat i biobaserad PE samt en funktionsdel i biobaserad PPA som tål hög värme. Råvaran kommer primärt från socker och oljor och kan utan problem återvinnas, vilket är ett bättre alternativ än fossilbaserad plast. Den nya redskapsserien innehåller en stekspade, slevar, en visp, palettknivar samt rivjärn.

Mindre luft

Till våra förpackningar, emballage och etiketter används papper och plast. Vår ambition är att reducera mängden papper och plast som används och ersätta jungfruligt material mot återvunnet eller förnyelsebart och certifierat material utan att tumma på produktens livslängd. Vi vill främja ett cirkulärt kretslopp för våra förpackningar och förbrukningsmaterial som emballage och etiketter.

Under 2020 och 2021 har vi gjort en övergripande kartläggning av våra förpackningar, emballage och etiketter i produktionsledet, centrallager och butik. Nya förpackningsstorlekar för e-handelstransporter har tagits fram. Alla våra e-handelsförpackningar är tillverkade i FSC-certifierad wellpapp och trycken är vattenbaserade och är återvinningsbara när de har uttjänat sitt syfte. Emballagen är tillverkade av minst 50% återvunnen plast. 

Rätt förpackningsstorlek är avgörande för att förhindra att produkten går sönder under transport samt för att reducera mängden luft och emballage som används i förpackningen.

Tidlös design

En viktig aspekt ur ett hållbarhetsperspektiv är att som konsument satsa på att investera i kvalitativa klassiker med tidlös design. På så vis är du immun mot både snabba trender och olika typer av återkommande och upprepade designsvängningar.
På Cervera kan listan över just den här typen av designklassiker göras lång – och vill gärna prata om dessa, inte bara utifrån ett hållbarhets- och kvalitetsperspektiv utan att dessa klassiker med tidlös design också faktiskt ju är mycket stiliga! Det kan röra sig om både klassiska inredningsattiraljer men även produkter för ditt kök. Exempelvis Iittalas ikoniska Savoy-vas formgiven av Alvar Aalto och Aino Marsio-Aalto från 1936, Ankarsrums köksassistent, designad av civilingenjören Alvar Lenning, som tillverkats i Sverige sedan 1940 eller Skeppshults robusta gjutjärnsprodukter som tillverkats i Småland sedan 1906 (som du dessutom får hela 25 års gjutjärnsgaranti på!). För att inte tala om Rörstrands omåttligt populära serier Ostindia av Nils Emil Lundström från 1932, Louise Adelborgs Swedish Grace från 1930 och Marianne Westmans Mon Amie från 1952.

Cervera Vintage

Ibland ändras förutsättningarna och behoven i livet vilket innebär att produkten inte används längre. I stället för att låta produkten ligga i skåpet och samla damm, ge andra möjlighet att använda den genom Cervera Vintage. Genom att sälja och köpa produkter via Cervera Vintage bidrar du till en cirkulär ekonomi och återbruk som sparar på planeten, samtidigt som du kan njuta av produkter av högsta kvalitet och skönhet.