Villkor

Hemmagjord pasta med krämig svampsås

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Pasta:
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g), var noga och väg äggen så det blir exakt 240 g.

Svampsås:
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
8 dl Blandad färsk svamp
Smör
1½ dlTorrt vitt vin
2½ dl grädde
Salt
Peppar
Grovhackad färsk persilja
Färsk babyspenat
Parmesan

Gör så här

Pasta:
Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten och käck äggen i högen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter. Täck degen med platsfolie och lägg i kylen ca 1 timme.

Svampsås:
Skala och hacka lök och vitlök. Skär svampen i skivor.
Fräs den gula löken med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in.
Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in ordentligt och häl sedan på grädden. Låt koka på svag värme en liten stund och smaka sedan av med allt och peppar.
Blanda såsen med pastan och tillsätt till sist en eller två nävar babyspenat och toppa med persilja och en massa parmesanost.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Hemmagjord pasta med krämig svampsås

Pasta:
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g), var noga och väg äggen så det blir exakt 240 g.

Svampsås:
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
8 dl Blandad färsk svamp
Smör
1½ dlTorrt vitt vin
2½ dl grädde
Salt
Peppar
Grovhackad färsk persilja
Färsk babyspenat
Parmesan

https://cervera.se/globalassets/recept/mat/600x600_svampsas.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies