/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lion Sabatier

Hos oss på Cervera hittar du knivar från Lion Sabatier för alla tillfällen i köket – filékniv, kockkniv, brödkniv, grönsakskniv, kockkniv och köttkniv. 
Lion Sabatier
Lion Sabatier
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
23 produkter
23 av 23 produkter
Lion Sabatier designar och tillverkar franska högkvalitativa knivar för varje moment i köket. Knivarna känner du igen på loggan som avbildar ett lejon, djurens konung, som står för styrka, smidighet och överlägsenhet. Vilken symbol kunde väl passa bättre för de högklassiga knivarna? Knivarna är helsmidda, vilket betyder att de är smidda i ett stycke och är optimalt balanserade i handen vilket ger dig total kontroll och precision oavsett om du är en professionell kock eller glad amatör.

Franska knivar

Numera är namnet Sabatier nästan synonymt med franska kvalitetsknivar, och det är lätt att förstå varför. Många professionella kockar föredrar de franska knivarna framför till exempel tyska, eftersom de är tunnare, kortare och spetsigare, vilket ska ge en lättare, snabbare kniv som erbjuder hög precision – vem tackar väl nej till det?

Lion Sabatier kolstål

Knivarna är gjorda av kolstål eller rostfritt stål och är smidda i ett stycke vilket ger kniven stabilitet. Tillsammans med smidningsprocessen gör de noga utvalda materialen knivarna till bäst i klassen både vad gäller vasshet, snabbhet och bekvämlighet. Handtagen är gjorda antingen i vackert olivträ eller polyoximetylen, ett enormt slitstarkt material som lämpar sig perfekt till knivar.

Tradition möter modernitet

Sabatier knivar har en lång hantverkstradition bakom sig. De tillverkas fortfarande i Frankrike, men idag möter hantverkstradition modernitet i fabriken och knivarna tillverkas både med maskiner och för hand. Den sista touchen sätts alltid för hand när kniven formas och slipas för att uppnå perfektion.

Vad är Sabatier?

Kanske har du sett andra knivar som heter samma sak. Detta beror på att namnet Sabatier inte är ett varumärke utan en kvalitetsbeteckning för knivar som är tillverkade i regionen Thiers i Frankrike. Varumärket Lion Sabatier registrerades redan 1812 som det första varumärket under kvalitetsbeteckningen och det är ofta man syftar på just Lion när man pratar om knivarna. Lion är den enda tillverkaren under Sabatier som får använda lejonet som symbol och det första varumärket som fick använda Sabatier i sitt namn.

Historien bakom lejonet

I den lilla franska staden Thiers går historien om knivtillverkning långt tillbaka. Här har man nämligen tillverkat knivar ända sedan medeltiden! Ett tag rådde det förvirring om vilken tillverkare som var vilken. Namnet Sabatier hade nämligen tagits i bruk av två olika familjer, och när båda familjerna började tillverka knivar kallades alla för Sabatier-knivar. När knivarna blev populära var andra tillverkare inte sena på bollen utan började också de använda samma namn på sina knivar. Sist och slutligen blev den franska regeringen tvungen att reda upp i oordningen och beslöt att alla tillverkare var tvungna att lägga till en symbol eller bokstav efter namnet, för att man skulle kunna skilja dem åt. Det var så lejonet kom till som idag är starkt förknippat med varumärket.

Edonist, Ideal och Ideal Provence

Sabatier Lion gör knivar i tre populära serier: Edonist, Ideal och Ideal Provence. Här kan du läsa mer om de olika serierna.
Edonist 🌍
Ideal 🌍
Ideal Provence. 🌍