/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pulse

Serien Pulse från Orrefors är formgiven för att tilltala både öga, näsa och mun. Designen har en väl avvägd balans för att drycken ska smaka så bra som möjligt, utan att glasets karaktär går förlorad. I serien Pulse möter funktionalitet vacker design som är svår att motstå.
I serien finns vinglas, ölglas och tumblers.
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
7 produkter
7 av 7 produkter

Inspiration från 50-talet

Formgivningen har hämtat inspiration från den svenska formtraditionen som fanns under 50-talet. Glaset känns igen på kupans mjuka kurva, som på ett stilfullt sätt bryter av den annars raka formen.

Orrefors Pulse vinglas

Pulse vinglas rymmer 46 cl och passar lika bra till röda som vita viner. Vinglasen säljs i 4-pack.

Orrefors Pulse ölglas

Pulse ölglas rymmer 55 cl och kommer i 4-pack. Ölglasen på fot är lika fina att titta på, som de är goda att dricka ur.

Orrefors Pulse tumbler

Tumblerglasen kan du använda som vattenglas, juiceglas eller drinkglas. Glaset passar lika bra vardag, som fest. Du kan med fördel duka upp tumblerglaset bredvid Pulse ölglas eller Pulse vinglas.
Det stilrena tumblerglaset rymmer 35 cl och säljs i 4-pack.

Maskinblåst kristallglas

Glasen är tillverkade av maskinblåst kristallglas.

Utvecklade för att diskas i diskmaskin

Glasen är utvecklade för att diskas i diskmaskin.
Orrefors delar in sina kristallglas efter de som inte ska diskas i diskmaskin, de som tål diskmaskin och de som är utvecklade för att diskas i diskmaskin.
För att ta fram glas utvecklade för diskmaskin använder sig Orrefors av vetenskapliga tester av glas i 1000 cykler. Bara glasen med minimal differens kallas diskmaskinsbara. Det diskmedel som används bär testerna genomförs är ett maskindiskmedel i tablettform, med koncentrationen 4 g/l, vilket är vanligast förekommande i svenska hushåll. Ingegerd Råman

Ingegerd Råman

Rådman är formgivaren som står för tidlös och enkel design. Hon tar fram funktionella produkter till måltiden som är svåra att motstå.
För Råman är det viktigt att formgivningen är avskalad, men känslan av lust och skönhet måste behållas. Hon säger att enkelheten inte får bli för enkel, det måste fortfarande finnas en väl genomtänkt tanke bakom det enkla.
För sin formgivning har hon fått flera utmärkelser.

Utbildning

Hon utbildade sig i keramik på Capellagården, på Konstfack och vid Insituto Statale d’Arte per la Ceramica i Italien. I början av sin karriär arbetade hon främst med keramik, hon övergick senare till att arbeta mer med glas.

Professors namn

År 1995 tilldelades hon, av den svenska regeringen, professors namn. Professors namn är en titel som tilldelas akademiker eller företrädare för kulturlivet som gjort utomordentliga insatser.

Produkter för Orrefors

Råman har tagit fram produkter för Orrefors sedan 1999.

I samarbete med Carl Jan Granqvist

Serien har tagits fram i samarbete med Carl Jan Granqvist. Granqvist är adjungerad professor i matkonst vid Norsk hotellhøgskole, vinkännare, krögare och tv-profil.

Bra present

Glasen är perfekta att ge bort i examenspresent, bröllopspresent eller födelsedagspresent. Det här är glas som uppskattas av många. Att vinglasen passar att använda som både rödvinsglas och vitvinsglas gör att den som inte har alltför mycket plats i köksskåpen, ändå kan njuta av både rött och vitt vin med bara ett sorts glas. Därför är glasen även en riktigt bra present till den trångbodda.