/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen är kända för sitt handmålade kungliga danska porslin – exklusiva porslinsprodukter i stilren skandinavisk design med hög kvalitet. Kända serier är Blue, Black och White Fluted samt Blue och White Element.
Royal Copenhagen
Royal Copenhagen
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
372 produkter
40 av 372 produkter

Royal Copenhagen Porslin

Royal Copenhagens blåvita porslin med de klassiska mönstren är tillverkade och målade för hand. Med kvalitet och respekt för traditionen är Royal Copenhagens porslin ett av det mest lyxiga och eftertraktade porslinet i världen.
Oavsett om det är en Royal Copenhagen kopp, julservis, termomugg, tekopp med fat eller fat på fot du är på jakt efter hittar du det du letar efter hos oss på Cervera.

Royal Copenhagen Fluted

Royal Copenhagen har flera populära serier med porslin som till exempel Fluted, Flora, Princess och Blue Fluted Mega som i sin tur har koppar, fat och serviser för alla tillfällen och humör. Följande produkter från olika serier är lite extra populära.

Royal Copenhagen kopp

Kaffekopp, tekopp, termomugg, kopp med fat… Det finns en kopp för varje tillfälle oavsett om du föredrar te, kaffe eller espresso till frukosten, lunchen eller middagen. Kör på klassiskt vitt eller contrast-muggen i alla möjliga härliga färger – med koppar från Royal Copenhagen bara kan det inte gå fel.

Royal Copenhagen Tallrik och fat

Royal Copenhagen erbjuder ett stort utbud av olika tallrikar, fat och serveringsfat. Behöver du ett fat på fot eller kakfat i våningar till kalaset, eller ett salladsfat till en härlig sallad? Ett litet fat eller stort fat? Som alla andra produkter från det kungliga danska porslinet är också faten och tallrikarna vackra, tidlösa och hållbara.

Royal Copenhagen julservis Star Fluted Christmas

Blir det danskt porslin i jul? Julporslinet heter Star Fluted Christmas och innefattar allt från jultallrikar och julkoppar till äggkoppar, våningsfat och serveringsfat med det härligt juliga mönstret. Hos oss på Cervera hittar du julporslinet som blir pricken över i på julbordet. 

Royal Copenhagen på Cervera

Royal Copenhagen finns i flera älskade serviser koppar och fat. Följande serier är lite extra populära och du hittar självklart dem och många andra hos oss på Cervera:

Handmålat porslin 

Porslinet handmålas, och det gjordes också kronan under varje kärl till en början, innan man kring 1870-talet övergick till att stämpla logotypen. Kronan har förändrats med tiden, vilket gör det möjligt att spåra gamla produkter till vilket år eller årtionde de tillverkades genom att titta på stämpeln. 
Det tar hela fyra år att lära sig hantverket att måla porslinet för hand. Varje enskild målare har haft, och har fortfarande sin egen personliga stämpel som finns under varje produkt. Vissa målare från förr är välkända, medan andra numera är ett mysterium. Varje målare känner dock igen sitt eget arbete eftersom de känner igen sin egen stämpel och handstil.

Om Royal Copenhagen 

Royal Copenhagen grundades i Köpenhamn år 1775 och är en av Europas äldsta porslinstillverkare.
Har du lagt märke till Royal Copenhagens stämpel är en krona? Det är nämligen ingen slump att namnet innehåller Royal och att man pratar om det kungliga porslinet – det var nämligen den danska drottningen Juliane Marie som en gång i tiden grundade Royal Copenhagen. Drottning Juliane Marie beskrivs som en stark kvinna med en god känsla för samtidens behov.