/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Midsommardukning

En festlig hyllning till sommaren
Midsommardukning
Midsommardukning
Vår favorithögtid midsommar är alldeles runt knuten! Bjud in dina vänner till bords för ett idylliskt midsommarfirande bland vackra vildblommor, läskande dryck och fantastisk mat. Vi på Cervera har samlat alla våra tips och idéer kring dukningen för att göra just din midsommar till den bästa någonsin. Glad midsommar!

5 tips till midsommardukningen

1. Ingen midsommar utan blommor! Prästkragar, smörblommor och lupiner är populära val att pryda midsommarbordet med. Sätt dem i små vaser och sprid ut längs med bordet för att skapa en somrig känsla.
2. Duka i klassiska blåvita färger och var inte rädd för att använda olika sorters glas och porslin. En midsommardukning kan med fördel vara rustik och enkel.
3. Använd gärna trädetaljer i din dukning. Träfat eller skärbrädor fungerar till exempel perfekt som serveringsbrickor för maten.
4. Gör midsommarkransar till dina gäster som välkomstgåva eller som dekoration på bordet.
5. Använd en mix av små skålar och fat för att servera olika rätter. Till exempel kan du ha en sillbuffé med olika sorters sill, färskpotatis och tillbehör i separata skålar. Det gör det lätt för gästerna att plocka vad de vill ha och ger en festlig och generös känsla.

Tips på snapsvisa

En midsommar utan snaps är samma sak som… Ja, du fattar vinken. Nu finns det mängder av alternativ - både med och utan alkohol så att alla kan njuta av det som passar dem bäst. Varför inte stämma upp i en snapsvisa tillsammans?
Duka upp till midsommar!
Autocorrect
Melodi: Vem kan segla
Vem kan skriva ett sms
efter sju-åtta snapsar.
Utan autocorrects effekt
som gör att allt kollapsar.
Jag kan skida fett sms
efter sju-klocka snacksar.
Utan automobilskonfekt
jag dör på katt och paxar.
Lille supen
Melodi: Lille katt
Lille sup, lille sup,
lille söte supen
nu ska du, nu ska du,
ner igenom strupen
Duka upp till midsommar!

Så binder du din egen midsommarkrans

1. Ta fram en kvist eller ståltråd som räcker till en gloria som passar ditt huvud.
2. Plocka vilda blommor utomhus. Lupiner, smörblommor och hundkex hittar man lite överallt och är jättefina att använda. Det är fint att bland in grönt i kransen, nästan så att det blir 50/50. För att undvika att bryta björkkvistar är det fint att använda exempelvis ormbunke.
3. Nu gör du små buketter av blommorna och det gröna som du knyter ihop med tråd. Buketternas storlek väljer du efter smak, beroende hur välfylld och rik krans du vill ha. 
4. Sätt fast dina små buketter en efter en längs ståltråds-glorian eller kvisten du knutit till en cirkel. Tänk på att sätta dem rätt så tätt så att det inte blir några håligheter.