Höstens trender 2019

Unknown block type "figure", specify a component for it in the `components.types` prop
Älskade höst! Du är så välkommen med ditt tillåtande mys och din vardagslunk när vi åter kliver in för att samlas hemma. Vi tänder levande ljus och unnar oss långa middagar hemma. Hösten 2019 är inget undantag utan kanske ännu mer av detta då medvetandet om matlagning och materialval har ökat och breddats. Hållbarhet är fortsatt ledord för hösten 2019. Produkter ska både vara av hållbara klimatsmarta material men också att det är produkter som håller måttet så de kan användas ofta och länge. De ska ses som investeringar som kan få levas med och användas länge.
Helena Lyth är en bloggande kreatör som är en stor inspiration inom inredning och matlagning, dessutom har hon stenkoll på vilka trender det är som gäller. Här hittar ni hennes senaste trendrapport - vi är så redo för hösten 2019!

Höstrusta ditt kök

Det finns väl ingen tid på året som just på hösten när köket fullkomligt puttrar och pyr. Vi flyttar in igen och sommarens skörd ska tas om hand och långkoken ställs på spisen. Det rörs runt i kastruller med äppelmos och skörden ska läggas på burk. Samt att nu är vardagen tillbaka med högtryck på hemmets hjärta just var dag.
Detta kräver så klart sina produkter som förväntas klara många långkok och saftkok. Nygamla material som har lång hållbarhet gör åter entré så som gjutjärn, kolstål och rostfri metall. De ska klara av att laga maten i men också vara vackra att servera direkt från. Vi fortsätter investera i rustika material i klassisk design som kommer hålla länge i både funktion och design.
Färgkoder och material för det höstrustade köket 2019:
Terracotta, brunt, blått, gjutjärn, kolstål och rostfritt.
Höstens trender 2019 - Köksredskap & bestick
Höstens trender 2019 - Köksredskap & bestick

Bjud in och duka för höstmys

Det många längtar efter när hösten kommer är att samla vänner runt det dukade bordet för middagar med långkokta grytor eller mysiga fikor med hembakade äppelpajer. Det är något befriande att få stanna inne, tända ljus och kura lite när sommaren länge pockat på med utomhusmiddagar och picknickar. Det är dags att ge sig tillåtelse att stanna inne och fokusera på det dukade bordet.
Hösten 2019 kommer inte göra någon besviken utan ge precis den där höstmysiga stämningen med mustiga färger, naturmaterial och med rustika former. Det vi kommer se mycket av är porslin i mörka färger, ja svart kliver in och visar att svart fortfarande är det nya svarta. Klassiska porslinsserier får sig tex en ny svart variant fina att mixa med de gamla. Sedan har vi tallrikar och stengods som andas hantverk med ojämna kanter. Gärna med ytor som är grova vilket ger den där lite vardagliga känslan och för att väga upp ser vi mässing till detta. Det dukade bordet 2019 blir en spännande blandning av vardag och fest, klassiskt och hantverk.
Färgkoder och material för det inbjudande höstbordet 2019:
Mörkt blått, buteljgrönt, svart, marmor och mässing

Nystart i hemmet

Det är förvisso i januari som det riktiga nya året är men det emotionella nyåret är ändå vid den klassiska terminsstarten för hösten med en rejäl nystart. Det är nu det är nya tag, uppgradering av material och läge att investera i nya saker. Som när nya årskursböcker skulle kläs in i nya papper kan också hemmet få sig en nystart och få uppdateras till nya tider.
Hösten 2019 för med sig nya former och trender i inredningen. Det vi kommer se mycket av är funktionella ting. En vas kan också agera som ljuslykta och en annan kan också användas som karaff. Smarta investeringar som ger mer. Sedan är det runda former som tar plats. Stora och små runda glasvaser i både transparent och färgat glas. Passar till det dukade bordet eller i stilleben i inredningen. Skulpturen i lera kliver in i våra hem samt keramikgods med visuellt hantverk. Det är handens arbete som ska synas med handlagd glasyr och de lite ojämna kanterna gör varje objekt unikt.
Färgkoder och material för inredningen hösten 2019:
Blått, svart, lergods, glas, läder, varma metaller
Höstens trender 2019 - Köksredskap & bestick