/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Steka korv i en stekpanna, göra pommes i en airfryer eller riva citron med hjälp av ett zestjärn tycks självklart. Men faktum är att flertalet produkter ofta har betydligt fler användningsområden än så. Vad sägs om att göra pizza i en stekpanna – eller i en airfryer, eller låta zestjärnet agera glassmaskin? Vi reder ut!

Köksassistent

Många tänker att en köksmaskin är bra att ha när man bakar, vilket är sant. Men faktum är att göra degar med en köksmaskin endast utgör en bråkdel av maskinens användningsområde. Visste du att du kan mala kött, göra proffs-pasta, stoppa korv, pressa juice, passera, skära is, mala mjöl och mycket mer med en köksmaskin? En köksmaskin är visserligen en stor investering som du gör i köket men du gör det en gång och när du inser hur mycket du kan göra med den, och framför allt hur mycket tid du sparar, kommer du inte kunna leva ett liv i köket utan den. Spana in alla tillbehör som finns för en köksmaskin från exempelvis KitchenAid, du kommer bli överraskad!

Stekpanna

Det är sedan gammalt att du steker i en stekpanna – allt ifrån olika typer av kött till korv, grönsaker och allt som du egentligen önskar. Men visste du att det finns en rad smarta stekpannor som är mer mångfacetterade än så? Alla typer av helgjutna gjutjärnsstekpannor kan du exempelvis ställa ugnen och använda dem som en ugnsform. Gjutjärnet gör att det du tillagar i den får en extra skjuts, exempelvis en pizza i en gjutjärnsform. Om du inte prövat att göra en peperonipizza med hemmagjord pizzabotten i ugn – testa! Passa på att upptäcka våra stekpannor från Woll – som du kan plocka bort handtaget på. Perfekt när sista steget på det du lagar i pannan ska gratineras.

Zestjärn

Med hjälp av ett zestjärn går det lekande lätt att riva citrusfrukter, exempelvis apelsiner, citroner eller lime. Du gör det direkt i luften hållandes över grytan, kakan eller salladen - som ett riktigt proffs. Likaså gäller att riva olika typer av hårdostar, där zestjärnet ger ett perfekt finrivet resultat. Zestjärnets pyttesmå rivor gör att du enkelt kan utvinna den livfulla, aromatiska essensen hos ingredienser, utöver nämnt ovan även exempelvis mörk choklad, ingefära och muskotnöt. Har du testat på trenden att också använda järnet som din alldeles egna glassmaskin, genom att finriva frusen frukt som du sedan äter med sked? Läskande gott!

Gryta

En gjutjärnsgryta kan vid en första anblick tyckas perfekt att göra olika sorters grytor, långkok eller soppor i. Men du kan göra så mycket mer med den. Du vet att du i en gjutjärnsgryta även kan baka? Gör saftiga surdegsbröd som får riktigt lyxiga och knapriga kanter – precis som på ett stenugnsbageri. Men du kan även baka efterrätter i en gjutjärnsgryta, testa exempelvis att göra olika sockerkaksalterntiv eller en mustig kladdkaka!

Airfryer

Airfryers har verkligen revolutionerad matlagningen världen över, och blivit en sann hjälpreda i köket. Förutom att göra pommes mindre fettsnåla och se barnen glädjas över knaprigheten hos diverse halvfabrikat, som exempelvis nuggets, finns en hel rörelse, inte minst på sociala plattformar, kring vad du kan göra med en airfryer. Du kan både baka pizza i den, baka kakor och degar, tillaga kött, pochera ägg, göra tårtbotten av maräng. Ja, listan kan verkligen göras lång.

Ugnsform

Gratänger, rotfrukter och kött – ugnsformen är ett självklart tillbehör i köket. Men visste du att en ugnsform kan vara en riktig livräddare när du har ont om tid? Har du bekantat dig med fenomenet med one pan-matlagning? Det handlar helt enkelt om att du får med allting som du ska servera på tallriken, och alla delar av kostcirkeln, i en enda rätt som tillagas i en ugnsform. Vad sägs om marinerade kycklingben som tillagas på en bädd av grönsaker och ris, spaghetti och köttfärssås toppad med ett generöst lager av ost eller köttbullar och pasta i en mustig tomatsås?

Stavmixer

Om du har ont om plats i köket och inte riktigt har möjlighet att husera en stor blender är en stavmixer ett suveränt alternativ. Med en stavmixer kan du passera frukt och bär likväl som du kan göra mustiga soppor genom att finfördela ingredienserna, exempelvis om du ska göra en potatis- och purjolökssoppa. Med en stavmixer kan du också göra egen pesto eller finhacka nötter, vispa grädde och till och med göra eget smör.