/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hög tid för Novent

November + Advent = Novent
Hög tid för Novent
Hög tid för Novent
Vem sa att det bara är under december månad som man får gå runt med den där mysiga julkänslan? Faktum är att många av oss längtar efter julen mer än vad vi kanske egentligen skulle vilja erkänna. Därför är Novent så tacksamt för alla oss smyg-julälskare! Det är under november månad som vi börjar smyga in de där juliga elementen lite diskret. En liten juldoft här. Ett par extra ljus där. En liten blomma i fönstret. Kanske en stjärna som försiktigt tänds om kvällarna. På Cervera har vi allt du kan tänkas behöva för att förlänga och tillåtas längta efter julen.

Hemslöjt pyssel till Novent

Månaden innan jul brukar inte vara lika stressfylld som december månad. Passa därför på att ta dig tiden för diverse pyssliga projekt som du vet att du i praktiken faktiskt inte kommer ha tid för sen. En av de stora trenderna för julen 2023 är DIY och hemslöjd - att tillverka egen dekoration genom att pyssla och knåpa där hemma. En enkel sak att göra som ger stor effekt är att trycka egna motiv på textilier - med potatistryck. Väck gamla barndomsminnen till liv och låt fantasin flöda när du skär ut dina motiv på potatisen!

Julgruppens återuppståndelse

Alla minns vi retro-julgruppen i röd korg med mossa som florerade på julavslutningar och som gå iväg-present till äldre släktingar. Nu gör den comeback - men i ett uppdaterad format. Den flätade korgen byts ut mot ett vackert fat eller lyxigare kruka, gärna på fot, och blommorna är både uppdaterade, fått en fräschare färg och grupperas för att istället skapa ett trendigt arrangemang som vittnar om att vi är på väg mot julen 2023.

Novent, en försmak av advent

Baka en vacker kaka med smaker som vittnar om att det snart är jul - kanske inte en pepparkaka med julig glasyr, men en kaka med en viskande släng av kardemumma, kanel eller saffran. Du serverar den vackert och lite extra elegant, pudrar lite lätt med socker och serverar ett kryddigt te till, exempelvis med stjärnanis i.

Tänd 1000 (jule)ljus

I novembermörkret törstar vi verkligen efter allt ljus vi kan få. När mörkret faller gör vi därför bäst i att tända ljus - massor av ljus! Ställ fram ljusstakar, ljuslyktor och ljusfat överallt där hemma och tänd upp. Gruppera exempelvis olika typer av ljusstakar i kluster och mixa och matcha såväl olika typer av ljus som höjder på stakarna. Varför inte testa på en golvljusstake - ett mycket elegant inslag bredvid exempelvis en soffa som ger en lyxig och effektfull känsla som kan ändra hela dynamiken i ett rum. Ps. Glöm inte att ha en brandsläckare eller brandfilt nära till hands!

DIY-klappar

Det finns flera anledningar till att såväl köpa julklappar i november som att slå in dem nu. Sprid ut dina utgifter över tid och handla prismedvetna julklappar i november, under Black Week exempelvis! Under december månad är det stressigt och hetsigt som det är, därför kan det vara skönt att beta av den här biten redan nu. Likaså gäller inslagningen. Projekten är många men tiden är knapp ju närmare jul vi kommer. Att sitta och göra vackra, unika och personliga julklappsinslagningar kanske inte finns på kartan i december - passa därför på att julklappspyssla nu. Varför inte testa att måla på ditt julklappspapper? Och när du ändå sitter där - gör eget julpynt, exempelvis flaggspel och girlander av överblivet julklappspapper.

Dekorera till Novent

Om du ändå inte riktigt kan hålla jul-fingrarna helt i styr så är det faktiskt helt okej att börja julpynta redan i början på november. Se det som ett maraton - där du ska hålla ut över tid och där julafton är mållinjen. Ta inte ut dig direkt i början, utan börja lite försiktigt. Häng exempelvis adventsstjärnan på väggen som en lampa som ska ge det där välbehövliga ljuset i mörkret. Efter ett par veckor hänger du den i fönstret. Häng stämningsfulla ornament på dörrhandtag och karmar - och förflytta dem så småningom till granen när den ställs upp.

Noventfest

Sist men inte minst - bjud in till Noventfest hemma! Duka upp en lyxig Novent-plockbuffé med allting som du älskar för alla de som du älskar. Smyg in de där små julementen för att sätta stämningen. Exempelvis färska fikon och dadlar. Baka ett saftigt bröd med exempelvis valnötter och russin. Gör en röra med saffran. Varför inte bjuda på pepparkakor med blåmögelost? Skål, nu är det Novent - och alldeles, alldeles snart jul!