/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Tenderflame Guide 2024

Ljuslyktor och eldstäder för inom- och utomhusbruk
Tenderflame Guide 2024
Tenderflame Guide 2024
Tenderflame är ett norskt innovativt varumärke som säljer miljövänliga och säkra eldstäder och ljuslyktor som använder en unik bränningsteknik. Denna teknik möjliggör en ren och säker förbränning utan rök eller sot, vilket gör lyktorna idealiska att använda både inomhus och utomhus.

Så tänder du en ljuslykta från Tenderflame

Tillvägagångssättet för att tända en ljuslykta från Tenderflame varierar något beroende på vilken modell du har. Gemensamt för alla lyktor är dock att du inte får ha för mycket bränsle i lyktan så att metallplattan som stålveken är fäst vid täcks.

5 tips när du ska tända din Tenderflame-lykta:

  • Ta fram din lykta och ställ den på ett plant underlag.
  • Öppna bränslebehållaren och häll försiktigt i Tenderfuel till den rekommenderade nivån. Var noga med att inte överfylla lyktan med bränsle. Häll även lite Tenderfuel över veken.
  • Tänd försiktigt veken. Ge inte upp om det tar ett tag – du kan behöva hålla tändaren mot veken i upp till 10 sekunder.
  • Många modeller av ljuslyktorna från Tenderflame har en mekanism för att justera lågans storlek. Om din lykta har denna funktion, kan du justera lågan till önskad nivå efter att den har tänts.
  • Rör aldrig vid glaset när lyktan är tänd eftersom glaset blir varmt.

Använd gärna Tenderflame utomhus – men ta in vid regn

Tenderflames ljuslyktor och eldstäder går utmärkt att även använda utomhus, allt ifrån små ljuslyktor till de större eldstäderna. De skapar en mysig stämning både på balkonger och uteplatser.
Tänk dock på att ta in ljuslyktorna eller att täcka över eldstäderna om det regnar för vid vattenkontakt på veken kommer det ”sprätta” gnistor från lågan tills veken är torr igen.

Så släcker du din ljuslykta från Tenderflame

När du ska släcka någon av de mindre ljuslyktorna från Tenderflame är det bara att blåsa ut lågan med luft från lungorna. Till de större lyktorna och eldstäderna kommer det med ett släcklock för att släcka lågan. Håll bara locket över veken så slocknar den.

Tenderfuel – miljövänligt, säkert och med ren förbränning

Tenderfuel är ett miljövänligt och giftfritt bränsle som har utvecklats för att brinna säkert och rent. TenderFuel klassas inte som brandfarligt eftersom vätskan endast antänds tillsammans med stålveken i Tenderflame-produkterna och när den brinner avges ingen sot eller giftiga partiklar.
Brinntiden för Tenderfuel varierar beroende på bland annat storleken på ljuslyktan och inställningen på lågan. Generellt sett kan Tenderfuel brinna i flera timmar per fyllning. För en typisk Tenderflame-produkt kan brinntiden vara ungefär 3 till 5 timmar per 100 ml bränsle. Större eldstäder eller lyktor med större bränslekapacitet brinner längre, ibland upp till 8 till 10 timmar eller mer per fyllning.
Tenderfuel går att köpa i förpackningar från 0,7 liter – 10 liter på Cervera.

Tenderflame - innovativ funktion och design

Det är kombinationen av en bränslebehållare och patenterad stålveke som använder ett specifikt, vattenlösligt bränsle (Tenderfuel) som gör ljuslyktorna från Tenderflame unika. Stålveken, som varken förstörs eller brinner upp, transporterar bränslet från behållaren och upp till lågan. Vätskan upphettas och antänds, vilket skapar en stabil och kontrollerbar eld. Den innovativa designen av veken säkerställer att bränslet förbrukas effektivt och jämnt, vilket bidrar till en längre brinntid jämfört med traditionella ljus. Stålveken kan inte brinna ensam och det går inte att få bränslet att brinna utan veken. De brinner bara ihop.