Villkor

Månadens Bjud mer-person!

Av | 12 januari 2016

Jag heter Anja Forsnor frilansar som hälsoredaktör, skribent och matkreatör. Med en bakgrund inom kommunikation vidareutbildade jag mig till livsstilsrådgivare och kombinerar idag mitt intresse för mat, hälsa och det skrivna ordet. Jag är en del av Metro Mode Hälsa där jag bloggar om vardagsrecept och mina bästa tips för en sund kosthållning.  

Jag tror på att äta mycket av det kroppen mår bra av, för mig innebär det en bas på fisk och skaldjur, ägg, grönt, frukt, nötter och gryn. Mat som gör mig glad, stark och pigg varje dag. Att ha en avslappnad relation till mat och att kunna njuta lika mycket av en god grönsallad som en kladdkaka är viktigt för mig, det ena behöver inte utesluta det andra. Mindre dieter, förbud och måsten och mera av det som kroppen och själen mår bra av. 

Jag älskar mat och våren 2016 ger jag ut min första kokbok tillsammans med Nordstedts. Jag hoppas på att inspirera till en grönare väg i köket, som både är god och lättlagad. Det vegetariska köket är fantastiskt och består av så mycket mer än bara sallader och kalla grönsaker.  

Som nybliven mamma ställer det lite nya krav i köket och nu finns inte riktigt samma tid att lägga på matlagning varje dag. Därför gäller det att planera och vara smart och för att få ihop detta gäller det att jag har köksredskap som jag kan lita på. Satsa på köksmaskiner som har flera användningsområden och som passar din livsstil. Göm inte undan dina maskiner och redskap i skåp och lådor, då finns risken att de bara samlar damm. Låt dina favoriter få ta plats! Ett kök ska vara lite stökigt och levande, då vet man att maten får den kärlek den förtjänar.

Bilderna är tagna av Andy Prhat.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies