/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hållbara stekpannor - Fyra material vi rekommenderar

Hållbara stekpannor - Fyra material vi rekommenderar
Hållbara stekpannor - Fyra material vi rekommenderar
Stekpannan är en riktig trotjänare i köket. Nästan dagligen åker den upp och ner på spisen, hettas upp och kyls ner, diskas och torkas – det blir snabbt ett ganska hårt slitage. För att vara säker på att din stekpanna håller riktigt länge (vilket är bra både för plånboken och miljön) så kan det vara en bra idé att investera i en panna med tåligt och hållbart material. 
Hållbara pannor | Fyra material vi rekommenderar

Gjutjärn

Gjutjärn tillverkas av gediget järn och tål riktigt tuffa tag och kan följa dig genom hela livet. Järnets porösa yta absorberar fett och skapar på så sätt en naturlig non stick-beläggning som bara blir bättre med tiden. För att inte torka ut pannan eller riskera att fettet försvinner är det viktigt att du endast diskar pannan med varmt vatten – aldrig med diskmedel.
  • Håller en livstid om de sköts rätt
  • Jämn värmefördelning
  • Tål höga temperaturer
  • Fungerar på alla typer av spisar
  • Tål alla typer av redskap, inklusive metall

    Tips! Gjutjärn har väldigt goda värmeledningsegenskaper så du behöver nästan aldrig steka på högsta värmen.
Vill du ha tips på hur du bäst sköter om din gjutjärnspanna? Kolla in vårt Prylspa!

Kolstål

Kolstålspannor är tillverkade i naturliga material och har ingen beläggning som kan hamna i maten. Precis som gjutjärnspannor absorberar de fett och skapar en non stick-beläggning som blir bättre och bättre med tiden. Kolstålspannor är återvinningsbara i sin helhet. Kolstålspannor reagerar snabbt på värmeförändringar, och är därför väl anpassade till matlagning som kräver precision i temperaturen.
  • Helt återvinningsbar
  • Tål höga temperaturer
  • Fungerar på alla typer av spisar
  • Tål alla typer av redskap, inklusive metall

    Tips! Hetta alltid upp pannan varsamt, annars kan den ”slå sig” och bli ojämn i botten.
Vill du ha tips på hur du bäst sköter om din kolstålspanna? Kolla in vårt Prylspa!
Hållbara pannor | Fyra material vi rekommenderar
Hållbara pannor | Fyra material vi rekommenderar

Rostfritt stål

Rostfria stekpannor är ofta det man ser i restaurangköken: Här kan man ta i med riktigt tuffa tag under många år framöver. Stålet har inga öppna porer så det krävs att du använder fett när du steker i den. Tack vare de stängda porerna så sätter sig ingen smak i pannan, så efter rengöring är den som ny igen! Rengör stekpannan noggrant med diskmedel efter varje användning.
  • Tål hårda tag och höga temperaturer
  • Fördelar värmen jämt i kärlet
  • Fungerar på alla typer av spisar
  • Tål alla typer av redskap, inklusive metall

    Tips! Att steka i en rostfri stekpanna är lite som att grilla: Först så fastnar maten lite, men när råvaran har fått en fin stekyta släpper det från underlaget.
Vill du ha tips på hur du bäst sköter om din rostfria stekpanna? Kolla in vårt Prylspa!

Kermisk beläggning

Kermiska beläggning har samma non stick-egenskaper som andra belagda stekpannor, men är helt fria från de skadliga PFAS-ämnena. Vi har låtit utföra omfattande tester på våra egna keramiska beläggnignar och kan med stolthet säga att de är helt fria från tilsatta PFAS-ämnen. När du steker i en keramisk stekpanna behöver du inte addera fett, produkten bränner inte fast. Stekpannorna tål höga temperaturer och kan användas både på spis och i ugn. 
  • Stekpanna med nonstick-effekt fri från tillsatta farliga ämnen
  • Tål höga temperaturer
  • Fungerar på alla typer av spisar
  • Använd helst trä- eller silikonredskap i stekpannan
Tips! Keramiska beläggningar är extra bra för tillagning av t.ex. fisk och ägg som annars lätt fastnar i pannan. 
Hållbara pannor | Fyra material vi rekommenderar