/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Yaxell

Yaxell har ett brett sortiment med olika knivar. Du kan hitta allt ifrån en brödkniv, filékniv, grönsakskniv till en skalkniv. Hos Yaxell kan du även hitta knivslip och slipsten av hög kvalitet.
Yaxell
Yaxell
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    5

  • A

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
65 produkter
40 av 65 produkter
Det japanska familjeföretaget Yaxell grundades 1932 i Seki. Staden Seki ligger på ön Honshu och är känd för att vara framstående när det kommer till kniv- och svärdtillverkning. Yaxells framgångar grundar sig i en väl avvägd balans mellan gamla beprövade kunskaper och ny teknologi.
Yaxell har varit i framkant sedan företaget grundades och behåller än idag sin plats som en av landets ledande knivtillverkare. Knivarna uppskattas av såväl proffs- som hemmakockar. Kvalitén och skärpan är svårslagen.
De allra flesta vet värdet av att ha rätt kniv för rätt ändamål. Med Yaxell blir det extra tydligt att en bra kniv gör en stor del av jobbet när du lagar mat.

Zen

Yaxell Zen är en vass kniv med ett vackert utseende. Knivarna i serien är uppbyggda av 37 lager stål. Knivens kärna består av VG10-stål och de andra lagren består av rosttåligt stål i mjukare material. Bladen har ett hamrat utseende och handtagen i mikarta är svarta.

Ran

Ran betyder ”den utmärkta” och nog kan man säga att knivarna lever upp till sitt namn. De 69 lagren av damaskerat stål ger knivarna dess fantastiska skärpa.
Att damaskera innebär att man fogar samman lager av järn och stål. På så sätt får bladet samma skärma på som stål och samma seghet som järn. Vi etsning av knivarna framträder ett vackert mönster på bladet. Tekniken damaskera är döpt efter staden Damaskus.

Yo-u

Knivarna i serien Yo-u är uppbyggda av tre lager stål. I mitten ett hårt VG10-stål och de omslutande lagren består av ett rosttåligt mjukare stål. Knivarnas hårdhetsgrad är 61 HRC. Hantaget består av pakkawood. Pakkawood är tillverkat av trä och en specialplast som sammafogats under högt tryck. Materialets antibaketriella egenskaper är perfekt lämpad för en kökskniv.

Gou

Gou betyder ”den enastående” och passar knivserien vars knivar består av 101 lager damaskerat stål. Kärnan består av SG2-stål och de andra lagren består av ett mjukare stål som tål rost bra. Knivarna är vassa med en skärpa som du kan räkna med länge. Det japanska tecknet för Gou (den enastående) är graverat på varje knivblad. Hårdhetsgraden är 62-62 HRC.
Mikarta består av en linneduk och en specialplast som sammanfogats under högt tryck. Materialet tål vatten och klassas som hygieniskt. Med andra ord perfekt material för något som ska användas i köket.

Super Gou

I den här serien Super Gou är knivarnas blad uppbyggda av 161 lager stål som damaskerats. Kärnan består av SG2 som är ett pulverstål. Hårdhetsgraden är 63 HRC.

Super Gou Ypsilon

Gillar du Super Gou lär du bli ännu mer imponerad av Super Gou Ypsilon. Knivarna består av 193 lager stål med en pulverstålskärna av SG2. Den hårda kolhalten i pulverstålet gör att kniveggen kan slipas otroligt vass. Knivens hårdhetsgrad är 63 HRC. En krysantemum pryder knivens handtag. Blomman krysantemum används för att symbolisera Japans kejsardöme.

Knivtillbehör

Ta hand om din kniv från Yaxell på rätt sätt med hjälp av rätt knivtillbehör.