Allt för svampplockningen

Allt för svampplockningen
Allt för svampplockningen
Äntligen är den mysiga hösten här och med den stora svampsäsongen! Nu regnar det på så att det står härliga till på många håll i vårt avlånga land. Således håller vi alla tummar och tår för att svampsäsongen 2022 blir en lyckad sådan!
Men att plocka svamp är så mycket mer. Passa på och fyll termosen med varmt kaffe, packa matsäck och förvandla svampjakten till en mysig utflykt tillsammans med familjen. Ladda för en heldag i skogen och varva ner bland skog och barr - och vem vet, kanske hittar du dessutom både lingon och blåbär längs terrängen.
På Cervera har vi allt du kan tänkas behöva för allt som rör svamp, både produkter för själva svampplockningen och för den härliga dagen i skogen. Men även för svampförvaringen. Du har väl inte missat den smarta uppfinningen svamptork som gör att din svamp håller sig fräsch och smakrik så att du kan njuta av skogens skatter långt efter att svampsäsongen är slut? Dessutom undviker du risken att exempelvis dina kantareller blir beska när du fryser dem fuktiga.
Vad sägs om att sätta i gång med matlagningen så snart du kommer hem med din svamp? Finns det något bättre än att äta helt nyplockad svamp direkt från skogen? Upptäck Fredric Melchersson goda rostade ciabatta med kantareller och vitlökssmör här!
Om du i stället har tur på skogschampinjonsfronten ska du i stället spana in det här receptet och överraska med en krämig och fyllig höstrisotto!