/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kliv upp i tid för egentid

Kliv upp i tid för egentid
Kliv upp i tid för egentid
Nytt år, nya vanor! Gör morgonen till en härlig stund och se till att ta hand om dig själv - och få vardagsmorgnarna att kännas extra lyxiga. Det sätter ju faktiskt ändå ribban och energinivån för resten av dagen sen!
Varför inte lägga 10 minuter kvällen innan på att förbereda morgondagens frukost, eller gå upp fem minuter tidigare och göra gokaffe på en tisdag? Även om det så bara är du som tar dig tid att läsa hela tidningen eller som tänder ett ljus medan du avnjuter din favoritmacka så kommer det ge vardagen extra lyx!
Låt morgonen få tid

5 tips för sätta guldkant på morgonen

  • Förbered något gott redan kvällen innan. Kanske overnight oats eller en smaskig chiapudding? Nyttigt kan vara riktigt gott! Här hittar du ett recept på enkel chiapudding med mangopure.
  • Satsa på toppings! Den annars så vardagliga havregrynsgröten får direkt helgfrukost-känsla om du toppar den med favoriter såsom stekta äpplen, nötsmör eller färska bär.
  • Testa att börja dagen med 15 minuter morgonyoga. Att långsamt väcka kroppen och sträcka ut musklerna ger ett lugn som räcker hela dagen.
  • Tänd ljus! Det blir ljusare snabbt, men ännu behöver vi lite hjälp att mota bort mörkret under tidiga morgnar.
  • Bor du ihop med andra? Var ärliga mot varandra med vad som gör en morgon harmonisk för dig. För vissa kommer harmonin från att äta tillsammans och starta dagen ihop, för andra är det några minuter av stillhet med en kopp te i soffan när övriga familjen sprungit vidare.

Frukost på sängen

Ibland är riktig guldkant på morgonen att dra ut på den lite längre. Frukost på sängen är kanske vanligast när någon ska firas eller vid högtider, men vill man inte måste man faktiskt inte gå upp och äta hela tiden! 
Några tips för sängfrukosten 
  • Du vill inte behöva gå upp i onödan - brygg en hel kanna kaffe eller te när du ändå håller på. 
  • Servera gärna frukosten på en bricka. Då står allting stadigt och du behöver inte oroa dig för att saker ska välta eller spilla. 
  • Håll det enkelt. Yoghurt med favorit-granolan är perfekt att äta i sängen. Har du testat att göra hemagjord någon gång? Det är både gott och enkelt. Kolla in det här receptet. 
  • Smulor från mjukt bröd är enklare att sopa upp än smulor från knäckebröd. 
  • Man äter med ögonen också! Toppa med färska frukter och bär, ställ fram en liten blomma och vik favoritservetten. Lyx direkt! 
Låt morgonen få tid