/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Dags att flytta hemifrån?

Dags att flytta hemifrån?
Oavsett om det är första eller femte gången man flyttar är det ett stort steg i livet laddat med både känslor och tankar, inte minst kring det praktiska. Första flytten är särskilt speciell – kanske tycker du att det är svårt att veta vilken stekpanna som är mest lämplig för vad, eller vilka inredningsdetaljer som trendar just nu. Att flytta hemifrån vill vi ska vara förknippat med glädje och självständighet. Vi vill gärna underlätta processen för dig och har därför listat våra bästa tips till köket och hemmet här!
Dags att flytta hemifrån? - Bestick & porslin

Tallrikar & skålar

Tallrikar, skålar och fat.. Ja det är något av det mest nödvändiga i hemmet. Tallrikar är inte bara ett praktiskt föremål för dina måltider, utan också en fin detalj som ger dukningen en extra touch. Investera i tallrikar med kvalité, det gör plånboken gott samtidigt som ditt porslin kan leva vidare från generation till generation. När det kommer till skålar så är de nästintill lika nödvändiga – du behöver en skål för att avnjuta soppan, grytan, glassen eller kanske lördagsgodiset. Ett annat tips är att använda en vacker skål som förvaring – möjligheterna är oändliga.

Skulle du mot förmodan ha otur ser vi till att du i alla fall har tur i oturen. Som medlem i Klubb Cervera får du två års garanti på våra tallrikar. Går din tallrik sönder får du en ny, helt utan kostnad. Vi tycker att du ska kunna duka med finporslinet oavsett tillfälle. Läs mer om vår tallriksgaranti här.

Bestick

Bestick, en nödvändig detalj som du helt enkelt inte klarar dig utan. Vi rekommenderar att investera i ett bestickset av hög kvalité som du kan använda dig av i många år – både till vardags och fest.  Om du behöver komplettera dina bestick med exempelvis ett serveringsset, salladsbestick eller en tårtspade så hittar du vårt sortiment här.

Glas och muggar

Det ska inte behöva vara komplicerat att välja glas och muggar. Hos oss hittar du allt från vinglas till finmiddagen till muggar för morgonkaffet. Ett tips är att investera i flerpack, det är bättre ekonomiskt men det är också trevligt att kunna servera sina gäster likadana glas. Glas kan, precis som skålar, användas till så mycket mer än dryck. Varför inte servera efterrätten i champagneskålen eller bjuda på en fruktsallad i dricksglaset?
Kaffemuggar och tekoppar är oftast önskvärt att ha hemma, dricker inte du kaffe så gör garanterat någon av dina gäster det. Hos oss hittar du ett brett sortiment av muggar och koppar – olika prisklasser, storlekar, färger och modeller.
Vi vill såklart att du ska använda dina finglas till vardags och erbjuder därför 2 års garanti på alla glas på fot för våra klubbmedlemmar. Går ditt glas på fot sönder får du ett nytt, helt utan kostnad. Läs mer om vår glasgaranti här.
Dags att flytta hemifrån? - Bestick & porslin

Stekpannor

Alla bör ha en stekpanna hemma, men att hitta den rätta kan vara svårt. En stekpanna är en trogen vän som ska klara av vardagens alla utmaningar, därför är det extra viktigt att investera i god kvalité – det är bra både för plånboken och miljön. Stekpannor finns i en rad olika material – gjutjärn, rostfritt, non-stick osv. Om du inte vet vilken stekpanna som passar just dig rekommenderar vi dig att läsa vår guide för stekpannor. Där finner du tydlig information om vilka stekpannor som passar dig, din spis och dina favoriträtter!

Köksknivar

Att kniven är en trogen vän i köket är väl vi alla överens om. Men hur väljer man rätt kniv, ska det vara en japansk eller europeisk kniv? Vad är skillnaden? Om du känner dig vilsen i kniv-djungeln rekommenderar vi dig att läsa vår guide för knivar här guide för dig.
Vi brukar rekommendera att man har fem grundknivar i köket för att klara av alla vassa uppdrag som krävs: en kockkniv, skalkniv, grönsakskniv, filékniv och en brödkniv.
Kockkniven är en favorit i köket och plockas oftast fram mer eller mindre varje dag. Den kan användas för att hacka och skära i allt från kött till rotfrukter. Vi kan generellt säga att om du bara ska investera i en kniv till köket bör det vara i en kockkniv. Grönsakskniven är utformad med ett högt blad och ett snabbt ”avslut” för att det enkelt ska gå att skära i grönsakerna. Skalkniven är den minsta kniven i knivfamiljen och är utformad med ett rakt och spetsigt blad. Detta gör den smidig för att skala/dela frukt men också för att hantera de allra minsta råvarorna såsom vitlök och chili. Brödkniven är en specialist på just bröd och pga det tandade och vassa bladet. Filékniven och dess böjbara form gör det enkelt för dig att komma åt under exempelvis fisken eller kycklingskinnet.
Om du finner ett stort intresse i knivar och vill investera i ytterligare några så hittar du fler här.
Dags att flytta hemifrån? - Bestick & porslin

Ugnsformar och baksortiment

Ugnsformar är nödvändiga för matlagningen men gör sig såklart lika bra om du vill servera direkt ur på det dukade bordet. De finns i olika färger och storlekar vilket gör det enkelt för dig att hitta någon som passar just din matlagning. Vill du kanske även passa på att bredda ditt baksortiment hemma nu när du tagit ett nytt kliv i livet? Några välbehövliga favoriter att börja med är: skål, slickepott, springform, elvisp och bakform. Se mer här.

Kaffe- och köksmaskiner

Kaffemaskinen är väl ändå en av mångas bästa vän hemma? Vilken kaffebryggare eller kaffemaskin som passar just dig bäst beror såklart på dina preferenser och behov. Hos oss hittar du allt från lite mindre kaffebryggare till större espressomaskiner.
En stavmixer är ett optimalt val om du gillar att mosa, mixa eller hacka mindre portioner. En blender tål svårare uppdrag, som exempelvis frysta bär till din smoothie. De flesta matberedare är lämpliga för en rad olika uppgifter du tar dig an i köket – allt från att knåda och hacka till mixa och mala.
En vattenkokare är aldrig en dålig idé i köket. Koka upp ditt vatten till kvällsteet eller varför inte för att skynda på matlagningen?
Elvispen underlättar i din bakning och matlagning. Du vispar enkelt ihop allt från såser till grädden.
Brödrost och smörgåsgrill – älskar du rostade eller grillade smörgåsar är brödrosten eller smörgåsgrillen ett givet alternativ. Är du även ett fan av inredning kan du låta brödrosten stå framme som en fin detalj. Win-win!
Våffeljärnet – vem tackar nej till nygräddade våfflor till söndagsbrunchen eller finbesöket?
Dags att flytta hemifrån? - Bestick & porslin

Skärbrädor och brickor

Skärbrädor och brickor är ett mer eller mindre måste i köket, däremot kan det variera vilken typ av skärbräda och storlek just du behöver. En skärbräda behöver inte bara användas för att skära och hacka råvaror, utan är ett perfekt alternativ för att servera något på. Du hittar ett brett sortiment av skärbrädor och brickor i olika modeller och storlekar hos oss.

Det där lilla extra

Något av det bästa med att flytta hemifrån är att få inreda och designa sitt eget hem – precis så som man själv vill ha det. Nu när vi gått igenom det mest väsentliga för köket och bordet så får du inte missa det där lilla extra. Krukor, vaser, ljusstakar och dekorationer – det är precis det som gör pricken över i:et. Kombinera färger, storlekar och mönster efter tycke och smak. Avsluta genom att ge hemmet liv i form av växter och textilier!
Lycka till med flytten!
Dags att flytta hemifrån? - Bestick & porslin