Så gör du pizza på grillen
Att grilla pizza är enklare än vad man kan tro - det enda du behöver är lite framförhållning och en bra pizzasten!
Tänd grillen. När glöden är fin flyttar du ut den till kanterna av din grill så att värmen kan söka sig upp runt pizzastenen. Lägg på pizzastenen och låt den bli riktigt varm. Samtidigt förbereder du din pizza genom att baka ut degen och lägga på toppings. Lägg på pizzan direkt på den glödheta pizzastenen och grädda i ungefär fem minuter med locket på, tills pizzan fått krispig botten och är helt tillagad.
Enkel pizzadeg
310 g vatten
2 tsk torrjäst
550 g tipo 00 mjöl
15 salt
Blanda ihop vatten torrjäst. Addera sedan mjöl och salt och knåda degen elastisk minst 10 minuter.
Låt stå i bunke övertäckt i två timmar. Forma sedan 4 bollar genom att dra ut en boll med händerna och skär av med en kniv. Mjöla något om degen är kladdig. Forma till en boll genom att snurra degen i ena handflatan med hjälp av den andra handen.
Jäs på inplastad plåt ett dygn.
Ta ut degen minst en timme före gräddning.