Villkor

Frasig chévrepizza med grönkålschips, torkade tranbär och honung

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

För 10 personer
400 smördeg, fryst i plattor om cirka 4-5 st
1 burk creme fraiche
180 g chèvre i rulle
150 g grönkål, skuren
1 dl torkade tranbär
1 dl valnötter
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
Salt och svartpeppar

Glöggminglets stora favorit. Den här snabba snackset till fördrinken brukar få så mycket
komplimanger. För förutom att den är salt, söt och krispig så är den också så himla vacker och lätt att både laga och äta.



Gör så här:
1. Ta ut smördegsplattorna från frysen och låt tina i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Lägg plattorna på en plåt och nagga botten ordentligt med en gaffel. Bred på crème fraîche i mitten och ställ in i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
2. Ta ut och smula sedan chevre, grönkål och valnötter över. Ringla på olivolja, salt och peppar och ställ in i ugnen ytterligare cirka 10 minuter tills de fått fin färg och är gräddade i botten.
3. Ta ut och kika om du är osäker. Ta ut. Ringla över honung. Hackade valnötter och hackade torkade tranbär. Skär i bitar och imponera på gästerna.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Frasig chévrepizza med grönkålschips, torkade tranbär och honung

För 10 personer
400 smördeg, fryst i plattor om cirka 4-5 st
1 burk creme fraiche
180 g chèvre i rulle
150 g grönkål, skuren
1 dl torkade tranbär
1 dl valnötter
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
Salt och svartpeppar

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2020/sofia-henriksson/forratt-2.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies