/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kai

Kai är det japanska varumärket som funnits i över 100 år. Kai tar fram knivar av högsta kvalitet, som dessutom är oerhört vackra.
Varumärket var ett av de första som använde damaskusstål i sina knivar.
Kai
Kai
Finns i lager
Varumärke

    K

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
32 produkter
32 av 32 produkter
Kai tillverkar premiumknivar som har gjort sig kända över hela världen. När knivarna tas fram används en teknik som liknar den som användes när samurajsvärd skulle tas fram.
Kai började sin tillverkning av knivar 1908. Tillverkningen skedde då i Seki, Japan, som brukar benämnas som knivarnas huvudstad.

Kai kniv

Kai knivar är att lita på. Knivarna kommer i olika utföranden, anpassade för olika syften. Köp knivarna styckvis eller i set.
Har du väl provat japanska knivar från Kai kommer du antagligen inte vilja ha några andra knivar i ditt kök. Perfekta knivar som brukar gå hem hos de allra flesta.

Japanska knivar

Japan har en lång tradition av att ta fram knivar. Knivarna är tillverkade enligt en teknik som har använts sedan lång tid tillbaka. Med damaskusstål får knivarna en hållbarhet och ett utseende som är svårslaget.
Varumärket erbjuder ett brett sortiment av japanska köksknivar. Vare sig det är en japansk kockkniv, sashimikniv, skalkniv, santokukniv, brödkniv, grönsakskniv eller filékniv som står på önskelistan hittar du den hos Kai.

Kai serier

Varumärket har tagit fram flera serier som alla har sin specialitet.

Shun Classic

Serien Shun Classic är en av världens mest omfattande serie i damaskstål. Shun betyder ”på toppen av perfektion”. Serien är populär bland både proffs och amatörer. Skärpan på knivbladen är svårslagen. Knivarna har en manuell slipning och ett konvext blad som gör att bladet kan skära genom hårda material utan problem. Knivarna har dessutom en vikt som är välbalanserad och handtag som är ergonomiska och ligger skönt i handen. Varje kniv i serien är unik.

Wasabi Black

Serien Wasabi Black har en japansk estetik som är hämtad från Zen i buddhismen. De japanska knivarna har knivblad i rostfritt polerat stål. Traditionella japanska trähandtag är infogade, men dessa handtag omfamnar bladet helt. Det gör att smuts och bakterier inte har möjlighet att växa i öppningar eller håligheter.

Ge bort i present

Köksknivar är en present som brukar uppskattas av de allra flesta. Såväl nybörjaren som den mer rutinerade kocken brukar tycka att matlagningen går lättare med rätt kniv. Ge bort en kniv eller ett knivset. Även kocken som har i stort sett alla knivar brukar bli glad för att få ytterligare en kniv till samlingen.
Känner du någon som ska flytta hemifrån? I så fall är en eller ett par knivar en perfekt present. Passar även bra att ge bort till brudparet eller till den som fyller år. Med andra ord är en kniv en perfekt present till de allra flesta.

Seki Magoroku Composite

Seki Magoroku Composite är en elegant och enkel serie. I serien finns åtta olika bladformer som alla har blad som är dubbelsidigt polerade. Den ena bladsidan är spegelpolerad och den andra satinpolerad. Kontrasten uppstår när två kombinationer av stål kombineras. Den spegelpolerade kärnan består av VG-Max stål och den satinpolerade sidan består av SUS420J2-stål. Stålsorterna förenas genom en procedur är kopparlödning ingår.