Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Minskad plastkonsumtion i Cerverabutikerna

Från och med 1 juni har Sverige nya regler gällande plastpåsar, härrörande från ett EU-direktiv som syftar till att minska vår förbrukning av just plastpåsar. Vi på Cervera applåderar initiativet och tror att det kommer bidra till en mer hållbar och medveten handel.

Vi valde själva att under 2016 ta bort den absoluta majoriteten av våra plastpåsar för att övergå till papper och textil. Bara genom det beslutet har vi sedan augusti 2016 minskat vår plastförbrukning med över 66 000 kg. Vi har även valt att bara använda FSC-märkta* material för våra pappåsar, våra kvittorullar och vårt presentpapper.

Genom att välja bort plast och att informera om den negativa miljöpåverkan plastpåsar har kan vi tillsammans hjälpa till att minska både plastförbrukningen och nedskräpningen – och förlängningen bidra till ett mer effektiv resursutnyttjande. 

 

 

*FSC, Forest Stewardship Council, är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC. Certifierade företag följer FSC:s regler för skogsbruk och spårbarhet. FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies