Villkor

Lär känna Saša Antić!

Av | 13 april 2017

Saša Antić är en av landets mest eftertraktade inredningsstylister som fått sätta sin säregna prägel på sidorna i magasin som Elle Decoration, Plaza Interiör och i vår även Cerveras dukningar och inspirationsbilder. Läs mer om varför han använder sitt eget hem som ständigt föränderlig experimentsstudio och hur Saša hittar idéer i alltifrån från teater till resor.

Du arbetar som inredningsstylist, vad gör man egentligen då?
– Förenklat kan man säga att jag jobbar som konsult åt olika företag. Som stylist är jag den som förverkligar företagets vision tillsammans med en Art Director. Jag hamnade egentligen här av en slump men har alltid haft ett intresse för mode och design. När jag var sex år gammal fick jag ett dockskåp och det sådde nog omedvetet ett litet frö i mig.

Hur skulle du beskriva din estetik? 
– Modern, nutida och internationell.

Hur ser det ut hemma hos dig?
– Väldigt enkelt och ganska minimalistiskt men varmt. Jag använder mitt hem som en liten kreativ studio där jag kan testa olika saker. Mitt hem är i ständig förändring och det passar mig väldigt bra då jag inte vill stagnera i min kreativitet. Jag målar om minst en gång per år, säljer möbler och köper nya. Jag är nyfiken och vill hela tiden utvecklas.

Vad brukar du göra för att få inspiration?
– Jag promenerar en massa och reser en hel del. Går väldigt mycket på teater och dans och diverse kulturevenemang. Jag blir otroligt inspirerad av scenografi, ljus och poesi. Senast såg jag en dansföreställning med Sharon Eyal och Oliver Dubois på Operan. Otroligt inspirerande.

Vilka är dina bästa tips för en lyckad fest?
– Det viktigaste är att bjuda folk du gillar och att inte överarbeta allt och våga slappna av. Utöver det så finns inga rätt eller fel. Jag gillar att inspirera mina gäster och det är alltid kul att få ”presentera” något annorlunda när man bjuder in på middag. Gå på din magkänsla och plocka in sånt du själv gillar. Ibland räcker det med bara att köpa färska vackra blommor att ställa på bordet. 

Vilka är dina bästa presenttips när man går bort på middag?
– Jag gillar att ge bort något personligt. Istället för att ge bort blommor eller vin, varför inte istället ge bort en vacker vas eller en fin korkskruv?! 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies