Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Rödbetspaj med spenat och ädelost

Inga recensioner än
Recept: Cassandra Lundgren

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g rödbetor
10 cm purjolök
100 g bladspenat
50 g ädelost

Äggstanning:
4 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt och peppar

Rödbetspaj med spenat och ädelost

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 225°C. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa och tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Skala och riv rödbetorna på den grova delen av ett rivjärn. Strimla purjolöken och smula sönder ädelosten i mindre bitar. Vispa samman ägg,mjölk och grädde och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt hälften av ädelosten samt rödbetor, purjolök och spenat i äggstanningen.

Fördela fyllningen i formen. Toppa med resten av ädelosten. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda pajen i 30 minuter tills den fått fin färg.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Rödbetspaj med spenat och ädelost

6-8 portioner

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g rödbetor
10 cm purjolök
100 g bladspenat
50 g ädelost

Äggstanning:
4 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt och peppar

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/paskrecept/paskbrunch-cassandra-l/rodbetspaj-med-spenat-och-adelost.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies