Nu är säsongen för lunch ute i solen, middagar på uteplatsen och fikastunder i bersån äntligen här. Vi byter ut dånande köksfläktar mot naturliga vinddrag och fågelkvitter. Att laga mat utomhus ger inte bara utrymme för fler kockar utan det ger även nya tillagningssätt. För finns det egentligen något som inte går att laga på en grill? Med rätt verktyg kan du bli en mästare i uteköket. Vi hjälper dig till en god sommar!
För pizzaälskaren!
Är du en av dem som älskar pizza och grillning? Med vår pizzasten från Anders Petter kan du och ditt sällskap enkelt tillaga era favoritpizzor ute i trädgården på grillen. Det ska inte vara komplicerat att laga mat ihop, utan vi vill att det ska kännas roligt och inspirerande. Så tänd grillen, släng på pizzadegen, toppa med dina favoritingredienser och njut av varandras sällskap med något gott i glaset. Skål för sommaren!
En saltig dröm till middag!
Visste du att saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta och består av 100% naturligt kristallsalt? Den här saltstenen är inte bara läcker att servera maten på utan den ger även dina rätter en perfekt "salt touch". Du kan använda den för tillagning av maten direkt på stenen eller för servering av olika kalla maträtter. Nu när vi går mot varmare tider kan du även värma stenen på grillen för att sedan vid matbordet tillaga små fisk- och kötträtter, ett trevligt alternativ om sällskapet gillar olika saker. Om du hellre föredrar lite större bitar kan saltstenen med fördel användas i eller på värmekällan direkt - var bara noga med temperaturer och så.
Tillagning:
BBQ/gasgrill - Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
Ugn - Saltstenen kan även användas i ugn, men den får inte vara förvärmd då det är risk att den spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 180°C.
Nedkyld Saltsten - Placera saltstenen i frysen. Efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på. Du kan även servera efterrätten på den nedkylda saltstenen.
Gjutjärn - en vän året om
Det finns väl inte mycket som slår hållbara kökshjältar som är med en i många år? Den där gjutjärnsgrytan som levererat många middagar med nära och kära, eller pannkakspannan som gjort orimligt många pannkakor. Allt handlar om att satsa på kvalité och inte slit och släng-produkter som du måste byta ut efter bara ett par år.
Nu när årets mest efterlängtade säsong är här tycker vi att du ska passa på att använda dina produkter på bästa möjliga sätt. För visste du att det går lika bra att använda dina gjutjärnsprodukter på grillen som på spisen? Ta tillvara på allt vad naturen har att bjuda på genom att flytta ut köket - det ger utrymme för fler samtidigt som matlagningsmöjligheterna breddas.
Drinkar för alla
Värmen är äntligen här, och hur kan det firas bättre än med något gott i glaset? Oavsett storlek på sällskapet så är lite god dryck aldrig fel, speciellt inte när det kan avnjutas ute på verandan eller balkongen. Här tipsar vi om några favoritrecept och produkter som gör sig perfekta till trädgårdsfesten.