Villkor

Matlagning med Heja Livet

Av | 21 november 2019

Heja Livet föddes hösten 2014 ur nyfikenheten av att se vad som händer om man samlar kvinnor i ett gemensamt forum. Deras insats kom att bli något ännu större och har förändrat många människors liv. Med värderingar som bottnar i systerskap, trygghet och öppenhet engagerar och skapar Heja Livet sammanhang för kvinnor.

Att öka kunskapen kring mångfald och kultur är något som vi också tycker är väldigt viktigt. Under oktober fick vi äran att sponsra med produkter till ett av Heja Livets härliga event. Tillsammans med Urban Deli bjöd de under tre kvällar in 3 kvinnor, alla från olika kulturer och bakgrunder, men alla med en stark passion för matlagning. Maryam Madaresi, Jane Hallberg och Sumitra Patel fick varsin kväll presentera 3 färgstarka middagar och berätta om deras kultur och historia. Länderna gästerna (ca 20 per tillfälle) fick besöka genom matlagningen var Indien, Thailand och Iran, alla starka kulturer med maten i fokus. Vi tycker att Heja Livets passion för det de gör är otroligt inspirerande och vi är därför extra glada över att vi fick vara en del av det. Låt dig inspireras av lite bilder från matlagningskvällarna!

Sumitra Patel / 8 okt 

Mitt namn är Sumitra, jag bor i Märsta och kom till Sverige på 80-talet från Mumbai. Till vardags jobbar jag på bank och på fritiden har jag ett stort intresse för vegetarisk matlagning

Jane Hallberg / 15 okt

Jag heter Jane Hallberg är 59 år och har bott i Sverige i ca 30 år. Jag är uppväxt i norra Thailand, nära staden Chiang Mai. När jag kom till Sverige arbetade jag som servitris och undersköterska. Jag lärde mig svenska och studerade sedan till sjuksköterska vid 40 års ålder. Jag tycker att det är viktigt med ursprung och har spridit kunskap om vår kultur vidare. För 6 månader sedan öppnade jag mitt eget café. Nu driver jag Khao Soi by Jane i Uppsala där jag serverar thailändska nudelrätter.

Maryam Madaresi / 22 okt

Mitt namn är Maryam Madaresi och jag arbetar med marknads- och försäljningsfrågor på Berwaldhallen. Så fort jag får tid står jag i köket och skapar recept till mina 87 000 följare på Instagram. För över 30 år sedan kom jag till Sverige från Iran. 18 år, nybliven mamma och fru försökte jag klara av allting på egen hand. Med mig hade jag en persisk kokbok som skulle hjälpa mig att laga något ätbart och det var början på resan till vart jag är idag.

/link/79f11fcbd1f9464c8c0c7ab3f493b706.aspx

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies