/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ny serie från Stiernholm: Flora

En grann vårservis
Ny serie från Stiernholm: Flora
Ny serie från Stiernholm: Flora
Stiernholms nya vackra porslinsserie Flora är lika grann som våren som den är inspirerad av. Upptäck serien exklusivt på Cervera och möt designern Jannice Castelblanco som formgivit den!
Hej Jannice, berätta om Stiernholms nya fina serie Flora!
- Flora innehåller fyra delar och lanseras först i två färger, blå samt gul och senare i vår kommer den även i klassiskt vitt. Samtliga delar och färger går att mixa och matcha med varandra och passar säkerligen som ett fint komplement till det man redan har hemma. De små skålarna är perfekta som gå bort-present tillsammans med något sött eller salt!

Vad inspirerade dig när du designade Flora?

- Tillsammans med våra kollegor i fjärran har vi inspirerats av vårens blomster för formerna till produkterna. Färginspirationen hämtar vi från ovan, då det är den här tiden på året som ljuset visar sig igen - solens härliga strålar och himlens blåa kontraster.

Flora är ju en mångsidig servis med flera delar. Vilken är din favorit och hur kommer du att använda Flora?
- Åh, de små skålarna om 20 cl! De är utmärkta för såser, snacks - eller att fylla med vatten och ha några gröna blad i, det kommer lyfta dukningen. Jag själv har till och med två små skålar som smyckesförvaring där hemma!
Vad inspirerar dig i ditt designarbete?
- Huvudet är som en magnet när man är i en skapandeprocess! Jag konsumerar kopiösa mängder av magasin, Pinterest, musik, kultur, rörelser i samhället och sen kokas det ned till produkter. Jag har turen att bo i en storstad, med närhet till matbutiker och restauranger som jag besöker frekvent där något så simpelt som en lunch kan ge inspiration till en hel middagsservis.

Kan du ge oss en hint, vad mer fint har du designat som kommer snart?
- Under våren kommer glasserien Sevilla med former som är eleganta, tidlösa och perfekta till säsongens alla mingel. Glasen är producerade i Europa och vi har även designat om förpackningarna. Det ska bli spännande att se hur helheten tas emot av Cerveras kunder!

Flora består av en mattallrik 25 cm, en assiett 17 cm, en skål 14 cm, en skål 11,5 cm, en servettring samt en ljusstake. Serien finns i gul, blå samt vit och säljs på cervera.se och i alla våra butiker.