/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kay Bojesen

Kay Bojesen

Kay Bojesen
kay bojsen elefant
Kay Bojesen (1886 - 1958) tog examen som silversmed 1910 efter avslutad lärlingsutbildning hos silversmed Georg Jensen. Han var en av de första danska hantverkarna som omfamnade funktionalismen och tillsammans med andra pionjärerna grundade han Den Permanente-föreningen. Ett kooperativ av konstnärer som inkluderade en butik och utställningsutrymme vilken under årtionden kom att representera det bästa i dansk och skandinavisk design.
1919 blev början på en ny era för Kay Bojesen, han gifte sig och hans son Otto föddes. Detta väckte Kay Bojesens fantasi och fascination för barn, leksaker och trä och han mindes själv hur hans far uppmuntrat honom som barn att vara kreativ, fantasi- och lekfull. Men det var först på 1930-talet började Kay Bojesen på allvar för att hänge sig för sitt intresse för trä. Han skapade en rad träleksaker som alla levde upp till hans ideal att designen skulle vara rund, mjuk och ha bra känsla. Hans idé var att skapa fantasifullt leksaker sett utifrån ett barns värld, träleksakerna måste vara enkla, solida och inspirera barnen att leka.
Med denna grundläggande filosofi i åtanke skapade Kay Bojesen sina älskade träleksaker som tilltalar oss alla, barn som vuxna. Med mer än 2000 olika produkter var Kay Bojesen en av Danmarks mest produktiva hantverkare under 1900-talet. Han är mest känd för sina lekfulla och glada apor, kungliga livvakter och andra träleksaker, men han har också gjort smycken, bestick, tekannor och silverbägare.
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
58 produkter
40 av 58 produkter