/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bodum

Det danska företaget Bodum har kombinerat snygg design med fantastisk smak på kaffet till ett rimligt pris. Idag har Bodum mycket fler produkter än bara den klassiska kaffepressen Bistro. I vårt sortiment hittar du allt från kaffepress till glas och termosmugg.
Bodum
Bodum
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    A

  • B

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
173 produkter
40 av 173 produkter

Bodum Kaffeglas

Kaffeglasen Pavina är dubbelglasade kaffekoppar som finns i flera olika storlekar. I glasen tillverkade av klarglas kan du se drycken i glaset, vilket är både snyggt och praktiskt. Tack vare att glaset är tillverkat av dubbla lager glas behåller det värmen länge samtidigt som du slipper bränna dig på det. Använd glaset till varma eller kalla drycker. Glasen har inget öra.
Glasmuggen Bistro är en stilren glasmugg med öra. Flera av glasen har dubbelvägg, men det finns också Bistro-glas utan dubbelvägg, beroende på vad du föredrar.
I glasen med dubbelvägg kan du, förutom att servera kaffe, även servera varm choklad eller förrättssoppan.

Bodum Termosmugg

Bodums kaffemugg i termosvariant är lika bra att ha med sig i farten som den passar att ha ståendes på skrivbordet. Termosmuggen finns i flera olika färger för att alla ska kunna hitta just sin favorit.

Tekanna

Bodum må vara kända för sina kaffepressar, men företaget har också levererat många innovationer inom te-bryggning. År 1991 återuppfann Bodum te-bryggningen med sin eleganta och smarta ASSAM-tepress. Tepressen har samma bryggsystem som den franska kaffepressen. Tebladen läggs i tesilen i tekannan. När teet är färdigbyggt är det bara att pressa ihop bladen i tesilen med hjälp av en press. På så sätt får du perfekt te varje gång.

Mjölkskummare

Med Chambord mjölkskummare kan du smidigt skumma din mjölk till kaffet utan att du behöver använda dig av ett eluttag. Häll bara ner mjölken i glasbehållaren och dra stämpeln upp och ner en liten stund. Snart därefter har du ett härligt skum.
Bistro mjölkskummare är elektrisk och det enda du behöver göra är att trycka på en knapp så har du snart ett bra mjölkskum.

Bodums serier

  • Assam
  • Chambord
  • Pavina
  • Pebo
  • Pour Over
  • Travel mug

Historia

Peter Bodum startade företaget 1944 i Köpenhamn. De första åren importerade han glasvaror till Danmark. Det var också då han först kom i kontakt med vakuumkaffebryggaren. Han imponerades av den fantastiska smaken kaffet fick i en sådan kaffebryggare och beslutade sig för att ta fram en förbättrad design. Dessutom ville han att den skulle vara tillgänglig för fler genom att skapa en kaffebryggare till ett rimligt pris. Peter Bodum utvecklade därefter flera vakuumkaffebryggare som nådde stor popularitet.

Familjeföretag

Än idag drivs företaget av familjen Bodum. Peter Bodums son Jørgen Bodum som är företagets nuvarande CEO äger företaget tillsammans med sin syster Pia Bodum. Tillsammans ser de till att företaget fortsätter att vara helt familjeägt.
Jørgen Bodum tog över företaget vid 26-års ålder. Han fick företaget att lyfta ytterligare med hjälp av lanseringen av Bodums första franska kaffepress Bistro. Kaffepressen blev tilldelad en mängd internationella priser för sin miljövänliga aspekt och snygga design.

Bodum-butiker

Några år senare flyttade huvudkontoret ner till Schweiz för att få en mer central placering i Europa. År 1986 öppnade den första butiken i London. Därefter skulle det inte dröja länge innan butiker öppnades upp i Paris, Köpenhamn, Zürich, Tokyo, New York och många fler städer.

Inte bara kaffe

När Bodum kommer på tal tänker många på deras populära presskanna. Förutom kaffepress och kaffebryggare har företaget också tagit fram vattenkokare, kaffekvarn, bestick, textilier och andra hem- och kontorsprodukter.