/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kin

Skultuna Kin är serien bestående av fem olika ljushållare, där varje ljushållare har en egen unik design. Den stilrena designen är enkel, samtidigt som de små detaljerna överraskar.
Skultuna Kin har på kort tid blivit klassiker. Antagligen eftersom de har en design som är tidlös och unik. Att de dessutom kommer i flera olika färger gör att det finns en ljuslykta för alla. Lys upp mörkret genom att inreda med vackra ljuslyktor. De är lika fina att placera ut var för sig, som att ställa bredvid varandra.
Kin
Kin
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
7 produkter
7 av 7 produkter

Formgivning Skultuna Kin

Ljushållarna formgavs 2010 av designstudion Claesson Koivisto Rune. I dag finns ljushållarna i serien Kin i flera olika utföranden. Claesson Koivisto Rune består av Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. Trion träffades när de alla gick på Konstfack i Stockholm. Designstudion arbetar med allt ifrån möbler till elektronik, belysning, hushållsföremål och textilier. Claesson Koivisto Rune intresserar sig för helheten. De har tilldelats flertalet priser för sin design.

Färger

De första ljuslyktorna i serien hade polerad mässing, på både insidan och utsidan. Idag finns ljuslyktorna även i flera olika färger. Ljuslyktorna i färg är fina att matcha med ljuslyktorna i mässing, men också med varandra. Välj mellan en rad olika färger. Ljuslyktorna i färg har en insida av mässing och en lackerad utsida.
Skultuna Kin finns i färgerna vit, mässing, beige, rosa, svart och grå.

3-pack, 5-pack eller styckvis

Skultuna Kin säljs både styckvis och i flerpack. Köp en ljuslykta eller ställ ihop flera tillsammans.

Perfekt present

Ljuslyktorna Skultuna Kin är perfekta att ge bort i present. Den stilrena designen brukar tilltala de allra flesta. De gör sig därför perfekta som födelsedagspresent, julklapp eller bröllopspresent. Ge bor dem till någon annan eller varför inte ge dem som en present till dig själv?

Skultunas historia

Brukets historia sträcker sig ända tillbaka till 1607 då Karl IX grundade Skultuna Messingbruk. Redan då var målet att ta fram tidlösa produkter som blir vackrare med tiden.
Skultuna Messingbruk har funnits i över 400 år och är ett av världens äldsta företag. Bruket ligger fortfarande på samma plats som där allting började.
Företaget har varit Kunglig hovleverantör sedan start. Att Skultuna är Kunglig hovleverantör innebär att företaget tar fram produkter som uppskattas av någon, eller flera, av Kungafamiljens familjemedlemmar.

Ta hand om dina ljushållare på rätt sätt

Det är viktigt att du tar hand om ljuslyktorna på rätt sätt. Gör du det kommer de fortsätta att vara lika vackra, kanske att de till och med blir vackrare med åren.
Viktigt att tänka på är att ljuslyktorna ska diskas för hand. Beroende på om du vill att mässingen ska glänsa eller om den ska mörkna med tiden, ska ljuslyktan behandlas på olika sätt. Vill du att den ska fortsätta att skina behöver produkten putsas ofta. Putsmedlet ska vara utan slipmedel för att mässingen inte ska förstöras. Applicera putsmedlet på en torr trasa. Viktigt att tänka på är att försöka undvika putsmedel som har vatten i sig. Detta eftersom vatten har en tendens att lämna fläckar på mässing.