/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

OBH Nordica

OBH Nordica går i täten för att ta fram innovativa hushållsprodukter. OBH Nordicas produkter är väl genomtänkta när det kommer till användning har de också en snygg design.
OBH Nordica
OBH Nordica
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
68 produkter
40 av 68 produkter
En maskin från företaget är användningsbar och robust, samtidigt som den går att köpa för en rimlig summa. Företaget tycker inte att bra funktion och design ska kosta alltför mycket.

OBH Nordica Köksmaskiner

Vill du ha en pålitlig köksmaskin ska du välja en köksmaskin från OBH Nordica. Vare sig du är på jakt efter en kaffebryggare, kaffekvarn, blender, glassmaskin, vattenkokare, elvisp, matberedare, brödrost, stavmixer, smörgåsgrill, knivslip, bakmaskin, popcornmaskin, våffeljärn, Sous Vide, airfryer eller actifryer så finner du det hos OBH Nordica. Varumärket har även kastruller, stekpannor och mycket mer i sitt kökssortiment.

OBH Nordica Airfryer

Airfryers har revolutionerat synen på friterad mat. Med en airfryer kan du nämligen fritera med luft som din enda ingrediens. Det är både smidigt, gott och samtidigt nyttigt. Förutom att luftfritera kan du även laga mat och baka med din airfryer.

OBH Nordica OptiGrill

En OptiGrill är en elgrill som möjliggör grillning på köksbänken eller bordet. Grillarna har en mängd genomtänkta detaljer som gör att du får perfekt resultat varje gång du ska grilla. Med hjälp av grillens sensorer mäts maten och dess tillagning. En OptiGrill passar perfekt för den som vill kunna grilla utan allt kringarbete som vissa grillar kräver. Grilla hur och när du vill på en grill som dessutom inte tar upp mer plats än ett flingpaket.

OBH Nordica stavmixer

Med en stavmixer kan du mixa och purea det mesta utan att du behöver ha en maskin som tar mycket plats i köksskåpen. Använd din stavmixer till dina smoothies och soppor och mycket mer.

Designing good life

Företaget formulerar sin vision med orden ”Designing good life”. Företagets mål är att skapa hushållsprodukter som underlättar konsumenternas liv och erbjuda dessa till ett rimligt pris.

Välgörenhetsarbete

Företaget stöttar Star of Hope som arbetar för att fadderbarn ska få möjlighet att utbilda sig och därigenom få bättre förutsättningar i livet. Företagets grundare har flera gånger varit på plats för att se hur arbetet bedrivs och fungerar i andra länder.
Insamlings- och biståndsorganisationen Star of Hopes värderingar bygger på att alla människor har samma värde. En värdering företaget står bakom.

Historia

OBH Nordica lanserades 2002, men det började långt innan dess. Faktiskt började allt med en hårtork.

1959

Den professionella hårtorken gjordes tillgänglig för privatkonsumenter när Bertil Joffe lanserade den 1959. Hårtorken blev en stor succé och Joffe kunde utöka sitt sortiment med hushållsapparater. Hushållsapparaterna fick stor uppskattning runtom i Sverige och fann att hitta i var och vartannat hem.

1986

De två bröderna Peter och Thomas Ek köpte företaget av Joffe 1986 och utvecklade därefter de fyra varumärkena Tefal, Rowenta, Carmen och Nordica.

2002

Nordica AB och Ole Bødtcher-Hansen A/S gick ihop 2002 och OBH Nordica lanserades 2003.

2015

2015 blev företaget en del av Groupe SEB som har sitt huvudkontor i Frankrike med anor ända tillbaka till 1857.