/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vilken grillpersonlighet är du?

Vilken grillpersonlighet är du?
Vilken grillpersonlighet är du?
Att välja grill är kanske inte lika självklart som det låter. Oavsett om du är en proffsgrillare eller en aspirant så kan det kännas som en smärre djungel där ute bland alla grillar, rökare och ugnar. Faktum är att det nog faktiskt finns lika många grillar som grillpersonligheter. Är du exempelvis den som gillar att visa upp din grill och slå på stort? Kanske föredrar du en mer modest variant på bakgården – eller varför inte balkongen? Eller är du den portable parkgrillaren? Cervera hjälper dig att reda på vilken grilltyp som just du är!

Den stora middagsgrillaren

Är du den som börjar planera för årets stora grillmiddagsfester så fort den sista frosten släpper? Menyerna är kanske redan färdigplanerade sedan långt innan jul? Du är kanske också den där som har stenkoll på alla grillar på marknaden och utvärderar deras olika prestanda och ställer dem mot varandra? Då är du nog kung på grillar och den som alla förväntar sig ska bjuda hem på stora grillmiddagar! För dig behövs en redig och stabil grill som du alltid kan räkna med – och gärna med flera brännare så att du får plats med mycket mat samtidigt. För inte vill du ju låta ditt stora sällskap vänta på maten!

Grillkonnässören

Om du är denna typ av grillare så stavas din grill lyx. Du är Rolls Royce-grillaren som bara nöjer det med det allra bästa och där din grillprestation i lika stor del går ut på att visa upp dina färdigheter och berätta om din grills alla egenskaper för ditt sällskap, exempelvis dess rökfunktion, automatisk värmehållning eller att du kan styra din grill med mobilen via WiFi. Tänk Fredde som står och stilar med sin grill ute på Solsidan! Här pratar vi visserligen om en riktig investering, men det är också en grill som kan följa med dig i många, många år. Men visst får du valuta för pengarna, inte bara sett till teknikaliteterna som denna typ av lyxgrillar erbjuder, utan du är troligtvis också grillaren som använder din grill mer än alla andra. Kanske året om till och med, då grill är helt klart ett av dina stora fritidsintressen.

Balkonggrillaren

Vem sa att man måste ha en trädgård för att bjuda på grillmiddag? Faktum är att balkongrillning har blivit en allt större kultur de senaste åren där stadslivet i allt mindre utsträckning ses som ett hinder för att skapa den där ultimata grillkänslan ute i det fria. Varför inte skapa en mysig balkongoas med sköna möbler, ljusslingor och plädar och bjud in dina närmaste. Det finns inga lagar som reglerar balkongrillning, utan trivselregler sätts av föreningen eller värden där du bor. Allt du egentligen behöver är en balkong, kort sagt, samt att du tänker ut vart du strategiskt bästa plats placerar ut en grill. Ha med dig faktorer som vindriktning, närheten till grannar som eventuellt har dörrar och fönster öppna sam brandsäkerhet. Ett mer säkert sätt att grilla på en balkong är exempelvis en elgrill, där du enkelt pluggar ut den ur kontakten om något skulle hända samt att det blir mindre rökbildning. Vår rekommendation är dock att du ska se till att ha en brandsläckare nära till hands om du ska grilla på balkongen.

Designergrillaren

Är du grilltypen som kanske är lite mer fäst vid att saker och ting ska vara tilltalande för ögat? Kanske gillar du att få komplimanger av dina vänner och familj om hur snygg din grill är (kanske hellre det än hur god maten är!)? Då är du nog en designergrillare ut i grillfingerspetsarna, som lägger stor viktig vid att grillen ska ha visuellt snygga designfinesser. Då ska du absolut spana in varumärket Kamado Sumo som definitivt är någonting för dig. Vad sägs om ”keramisk grill”, ”sidobord och handtag i teak” och ”toppluftventil i gjutjärn”? Låter som musik för dina grillöron, eller hur?!

Picknickgrillaren

Picknick har blivit svenskarnas favoritsyssla i och med ett par pandemiska år bakom oss. Plötsligt har picknickgrillen blivit lika vanlig i svenska hushåll som en Volvo på gatorna. Men visst är det smidigt att packa en ryggsäck, plocka med sig picknickgrillen i näven och ta sig till närmaste park, strand eller kolonilott?! Dessutom – det här med engångsgrill, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, tycker vi bör vara ett minne blott. Preppa en riktigt god picknick med olika sorters bröd, röror, sallader och det du vill lägga på grillen och låt naturen vara en mäktig kuliss när du och ditt sällskap skålar in våren och sommaren. Varför inte till en omgång kubb?

Stekhällaren

Ett matlagningsmoment som vi definitivt upptäckt de senaste åren är att laga mat tillsammans ute i naturen på en stekhäll. Det är ett socialt sätt att umgås ihop och dessutom utforska friluftslivet. Stekhällar finns i många storlekar och passar bra att plocka fram i olika slags terränger, och du bestämmer själv om du vill laga maten med hjälp av gasol eller över en öppen eld. För de minsta kan mat över öppen eld vara spännande, och du kan passa på att både grilla korv och marshmallows samtidigt som du förbereder exempelvis en paella som du satt din egen spännande touch på. Glöm inte att en stekhäll fungerar lika bra att ställa upp hemma i trädgården och exempelvis låta gästerna som du bjudit hem på middag vara med och laga maten!

(Grillad)pizzafantasten

Är du den som bara inte kan fån nog av pizza? Då har du säkert redan upptäckt att du hur smidigt som helst kan grädda din egen favoritpizza i en smart ugn och få den riktigt så där som bara proffs kan grädda en pizza – med knaprig tunn botten och galet god toppning. Gillar du dessutom att grilla – varför inte bjuda in till en Pizza & BBQ night där du serverar det bästa från två världar! En pizzaugn ser inte bara riktigt proffsig ut och gör att du enkelt kan stila framför dina gäster, utan den är också mycket enkel att använda. Visste du att det bara tar ett par minuter att grädda en pizza i en pizzaugn? Anledning är den höga temperaturen, som kan bli upp emot cirka 500°C.

Rökaren

Ett spännande matlagningssätt är rökning. Är du en riktigt finsmakare och vill bjuda in till en riktig kulinarisk upplevelse där du lagat och förberett all mat från grunden – varför inte testa en rökare för att få fram riktigt spännande smakkombinationer! Och det är faktiskt inte så komplicerat som det kanske låter. På Cervera hittar du allt du behöver som underlättar för att tillaga en riktigt god rökt middag. Varför inte smaksätta ditt rökta kött med äpple exempelvis? Då är det en god idé att använda äppel-pellets. Kött, fisk, korv eller varför inte grönsaker – det mesta går faktiskt att röka och du justerar själv hur mycket och vilken typ av röksmak som du vill ha. Är sommaren 2022 året som du vågar testa röka?